€ 7 miljoen energielekkage gedicht

Eiif-isolatieinspecties hebben 200.000 tot 400.000 MWh potentiële energiebesparing gelokaliseerd. Het op orde brengen van de technische isolatie bespaart de betrokken industrieën jaarlijks tot € 7 miljoen op de energierekening. Dit blijkt uit een evaluatie van 85 isolatieinspecties tot en met 2014 door Tipcheck-engineers van de European Industrial Insulation Foundation (EiiF).
Het genoemde besparingspotentieel is het resultaat van inspecties in Europese energie-intensieve industrieplants in chemie, petrochemie, procesindustrie en voedingsmiddelenproductie. In de loop van 2015 publiceert EiiF detailinformatie over minimaal honderd Tipcheck-inspecties. Nu al staat vast dat 75 procent van de inspecties concreet wordt opgevolgd, met isolatieinvesteringen van in totaal € 5 miljoen. Dat betekent per inspectie een gemiddelde isolatieinvestering van € 140.000,- , in één à twee jaar terugverdiend in energiebesparing. Een Nederlands voorbeeld – een inspectie bij een chemieplant in het zuiden van het land – identificeerde € 112.00 energiebesparing met een terugverdientijd van zeven maanden. De isolatieinvestering hiervoor bedraagt ruim € 65.000,-.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..