€ 7 miljoen energielekkage gedicht

Eiif-isolatieinspecties hebben 200.000 tot 400.000 MWh potentiële energiebesparing gelokaliseerd. Het op orde brengen van de technische isolatie bespaart de betrokken industrieën jaarlijks tot € 7 miljoen op de energierekening. Dit blijkt uit een evaluatie van 85 isolatieinspecties tot en met 2014 door Tipcheck-engineers van de European Industrial Insulation Foundation (EiiF).
Het genoemde besparingspotentieel is het resultaat van inspecties in Europese energie-intensieve industrieplants in chemie, petrochemie, procesindustrie en voedingsmiddelenproductie. In de loop van 2015 publiceert EiiF detailinformatie over minimaal honderd Tipcheck-inspecties. Nu al staat vast dat 75 procent van de inspecties concreet wordt opgevolgd, met isolatieinvesteringen van in totaal € 5 miljoen. Dat betekent per inspectie een gemiddelde isolatieinvestering van € 140.000,- , in één à twee jaar terugverdiend in energiebesparing. Een Nederlands voorbeeld – een inspectie bij een chemieplant in het zuiden van het land – identificeerde € 112.00 energiebesparing met een terugverdientijd van zeven maanden. De isolatieinvestering hiervoor bedraagt ruim € 65.000,-.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld