Tweedaagse CINI-cursus

Dinsdag 10 en woensdag 11 februari 2015 verzorgt NCTI de tweedaagse CINI-cursus.
Deelnemers leren het CINI-handboek effectief te hanteren en adequate selecties te maken ten aanzien van systemen, isolatiematerialen en afwerkingsopties. Ook komen toepassingsvoorschriften en de ontwikkeling van eigen bedrijfsspecificaties voor technische isolatie aan bod.
De cursus is toegespitst op professionals met technische isolatie in hun aandachtsveld, zoals opdrachtgevers, supervisors, inspecteurs, ontwerp- en maintenance-engineers. In de cursus gaan de deelnemers diep in op functies en realisatie van isolatiesystemen. Uitgebreid wordt ingegaan op corrosie onder isolatie en kwaliteitsbeheer. Vanzelfsprekend behandelt de CINI-cursus energie- en emissieaspecten in relatie tot technische isolatie.
Cursisten geven een hoge waardering voor de cursus, die NCTI inmiddels al tien jaar organiseert. ‘Precies goed’ vinden zij de verhouding tussen theorie en opdrachten, de relevantie voor het werk en de inhoudelijke discussies. De interactie met de cursisten is groot, omdat zij zelf en de docenten veel praktijkervaring mee brengen.

De eerste 2-daagse cursus van 2015 vindt plaats op dinsdag 10 en woensdag 11 februari. Het aanmeldformulier kan via de website van NCTI worden gedownload. Hier is ook een inhoudelijk overzicht van de cursus te vinden. Tijdens de cursus heeft de cursist de beschikking over een cursusboek dat tevens als hand-out fungeert. Voor meer informatie kunt u terecht bij NCTI via telefoonnummer 0181-698030 of per email.

 

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld