Combi Isolatie harkt in 2,5 uur ton binnen

Combi Isolatie in Tholen heeft 15 december 2014 in tweeëneenhalf uur een ton lening uit de crowd gerealiseerd, tegen 8 procent rente. Hiermee wil het isolatiebedrijf de groei in de maritieme sector financieren. Om 14.00 startte crowdfunder Collin Crowfund de on-line campagne, om 16.30 was de lening volgetekend.
Combi -Isolatie te Tholen is sinds 1981 actief in de isolatiemarkt, onder meer in de voedingsmiddelenindustrie en waterzuiveringsinstallaties. In 2013 namen Rob van den Berg, Marco Huijbrechts en Walter Luijten het bedrijf over van Rinus Geuze. Sindsdien is het bedrijf tevens actief in de maritieme sector, met isolatie van jachten, binnenvaartschepen en grote passagiersschepen. De omzet groeide van € 7,5 ton in 2012 naar € 3,2 miljoen in 2013 en een verwachte € 6 miljoen in 2014. De komende jaren willen de ondernemers verder groeien in alle sectoren, met nadruk op de maritieme sector.
Tegen een rente van 8 procent staken 38 investeerders in tweeëneenhalf uur tijd gemiddeld € 2.631,- in Combi Isolatie. De crowdfinance-campagne vormde een aanvulling op bestaande afspraken met de huisbankier. Walter Luijten: “Wij waren benieuwd naar de mogelijkheden van aanvullende financieringsvormen. In overleg met onze bank en Collin Crowdfund is besloten tot deze campagne. Dat de lening zo snel zou worden volgeschreven stemt ons natuurlijk heel positief. Wat ons betreft was dit de eerste, maar zeker niet de laatste keer.”
De snelle voltekening is een primeur voor Collin Crowdfund. Een week eerder is via het dit platform in van 47 uur al € 150.000 opgehaald voor transportbedrijf TB Europe. Jeroen ter Huurne, algemeen directeur Collin Crowdfund: “De snelheid bevestigt het potentieel van crowdfinance. Mits je bedrijven goed screent en de ondernemers goed begeleidt, zijn veel serieuze investeerders bereid geld te steken in succesvolle en ambitieuze mkb-bedrijven als Combi Isolatie.”
Via het online platform slaat Collin, zo mogelijk in samenwerking met banken en accoutants, een brug tussen investeerders en MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..