Combi Isolatie harkt in 2,5 uur ton binnen

Combi Isolatie in Tholen heeft 15 december 2014 in tweeëneenhalf uur een ton lening uit de crowd gerealiseerd, tegen 8 procent rente. Hiermee wil het isolatiebedrijf de groei in de maritieme sector financieren. Om 14.00 startte crowdfunder Collin Crowfund de on-line campagne, om 16.30 was de lening volgetekend.
Combi -Isolatie te Tholen is sinds 1981 actief in de isolatiemarkt, onder meer in de voedingsmiddelenindustrie en waterzuiveringsinstallaties. In 2013 namen Rob van den Berg, Marco Huijbrechts en Walter Luijten het bedrijf over van Rinus Geuze. Sindsdien is het bedrijf tevens actief in de maritieme sector, met isolatie van jachten, binnenvaartschepen en grote passagiersschepen. De omzet groeide van € 7,5 ton in 2012 naar € 3,2 miljoen in 2013 en een verwachte € 6 miljoen in 2014. De komende jaren willen de ondernemers verder groeien in alle sectoren, met nadruk op de maritieme sector.
Tegen een rente van 8 procent staken 38 investeerders in tweeëneenhalf uur tijd gemiddeld € 2.631,- in Combi Isolatie. De crowdfinance-campagne vormde een aanvulling op bestaande afspraken met de huisbankier. Walter Luijten: “Wij waren benieuwd naar de mogelijkheden van aanvullende financieringsvormen. In overleg met onze bank en Collin Crowdfund is besloten tot deze campagne. Dat de lening zo snel zou worden volgeschreven stemt ons natuurlijk heel positief. Wat ons betreft was dit de eerste, maar zeker niet de laatste keer.”
De snelle voltekening is een primeur voor Collin Crowdfund. Een week eerder is via het dit platform in van 47 uur al € 150.000 opgehaald voor transportbedrijf TB Europe. Jeroen ter Huurne, algemeen directeur Collin Crowdfund: “De snelheid bevestigt het potentieel van crowdfinance. Mits je bedrijven goed screent en de ondernemers goed begeleidt, zijn veel serieuze investeerders bereid geld te steken in succesvolle en ambitieuze mkb-bedrijven als Combi Isolatie.”
Via het online platform slaat Collin, zo mogelijk in samenwerking met banken en accoutants, een brug tussen investeerders en MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld