Combi Isolatie harkt in 2,5 uur ton binnen

Combi Isolatie in Tholen heeft 15 december 2014 in tweeëneenhalf uur een ton lening uit de crowd gerealiseerd, tegen 8 procent rente. Hiermee wil het isolatiebedrijf de groei in de maritieme sector financieren. Om 14.00 startte crowdfunder Collin Crowfund de on-line campagne, om 16.30 was de lening volgetekend.
Combi -Isolatie te Tholen is sinds 1981 actief in de isolatiemarkt, onder meer in de voedingsmiddelenindustrie en waterzuiveringsinstallaties. In 2013 namen Rob van den Berg, Marco Huijbrechts en Walter Luijten het bedrijf over van Rinus Geuze. Sindsdien is het bedrijf tevens actief in de maritieme sector, met isolatie van jachten, binnenvaartschepen en grote passagiersschepen. De omzet groeide van € 7,5 ton in 2012 naar € 3,2 miljoen in 2013 en een verwachte € 6 miljoen in 2014. De komende jaren willen de ondernemers verder groeien in alle sectoren, met nadruk op de maritieme sector.
Tegen een rente van 8 procent staken 38 investeerders in tweeëneenhalf uur tijd gemiddeld € 2.631,- in Combi Isolatie. De crowdfinance-campagne vormde een aanvulling op bestaande afspraken met de huisbankier. Walter Luijten: “Wij waren benieuwd naar de mogelijkheden van aanvullende financieringsvormen. In overleg met onze bank en Collin Crowdfund is besloten tot deze campagne. Dat de lening zo snel zou worden volgeschreven stemt ons natuurlijk heel positief. Wat ons betreft was dit de eerste, maar zeker niet de laatste keer.”
De snelle voltekening is een primeur voor Collin Crowdfund. Een week eerder is via het dit platform in van 47 uur al € 150.000 opgehaald voor transportbedrijf TB Europe. Jeroen ter Huurne, algemeen directeur Collin Crowdfund: “De snelheid bevestigt het potentieel van crowdfinance. Mits je bedrijven goed screent en de ondernemers goed begeleidt, zijn veel serieuze investeerders bereid geld te steken in succesvolle en ambitieuze mkb-bedrijven als Combi Isolatie.”
Via het online platform slaat Collin, zo mogelijk in samenwerking met banken en accoutants, een brug tussen investeerders en MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000.
 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..