Aanhoudingen fraude ESF-subsidies

Twee verdachten zijn op dinsdag 11 november 2014 aangehouden op verdenking van fraude met subsidiegelden verstrekt uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het zou in totaal gaan om een fraudebedrag van ruim 7 miljoen euro.

De Directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft een woning in Rotterdam en een woning in Renesse doorzocht en onder meer administratie meegenomen en beslag gelegd op banktegoeden, omdat misdaad niet mag lonen. Slachtoffers van de subsidiefraudes zijn meerdere opleidingsfondsen, waaronder het O&O-fonds voor de isolatiesector OOI.
In het kader van het ESF-programma 2007-2013 is door de verdachten als tussenpersoon ESF-subsidie aangevraagd voor opleidingen voor mensen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Naar aanleiding van onregelmatigheden in de administratie, deed het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in september 2013 formeel aangifte. Onder gezag van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie startte de Inspectie SZW een strafrechtelijk en financieel onderzoek.
De aangehouden verdachten zijn beiden sinds jaren actief binnen verschillende ESF-subsidie programma’s. De vrouw A.W. heeft als directrice verschillende ondernemingen gehad. Via deze ondernemingen werden subsidieaanvragen ingediend en de financiële en projectadministratie beheerd. De verdachte man heeft als externe consultant diverse werkzaamheden voor deze ondernemingen verricht. De ondernemingen zijn inmiddels failliet. Beide personen worden verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting met ESF-gelden. In een eerder stadium zijn twee medeverdachten aangehouden en gehoord als verdachten.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld