Femme Tech: de meiden komen eraan

Goed isolatienieuws: de meiden komen er aan. Ze zijn al prominent en prijswinnend gearriveerd bij opdrachtgevers als utiliteitsinstallateur Heijligers uit Zevenbergen en De Voogt Naval Architects te Haarlem. Deze bedrijven sleepten evenals industrieconcern Thales 11 november 2014 de Femme Tech Bedrijven Award in de wacht. Shell en Tata Steel, ook geen onbekenden in de isolatiebranche, moesten in een nek-aan-nek-race de eer overlaten aan Thales Nederland.
Femme Tech Bedrijven Award is de prijs voor bedrijven die vooruitstrevend zijn in werving en behoud van technische vakvrouwen. Deze Award is een initiatief van TechniekTalent.nu en is op 11 november 2014 voor de vierde keer uitgereikt.

Diversiteit is enorm belangrijk voor de techniek, zoveel werd duidelijk tijdens de Femme Tech Dag 2014. In de oud-industriële Rijtuigenloods vlakbij station Amersfoort is 11 november 2014 de jaarlijkse happening van TechniekTalent.nu gehouden. Een dag die technische vakvrouwen in het zonnetje zet.
Verschil als voordeel
De 250 deelnemers konden kiezen uit workshops, speeddaten en netwerken, inspirerende verhalen horen, maar ook hun haar in futuristische kapsels laten blazen met een compressor of kleuradvies krijgen.
Dagvoorzitter Stacey Rookhuizen praatte de dag aan elkaar: “Vrouwen brengen een andere manier van denken, van creativiteit. In een echte ‘mannenwereld’ kun je als vrouw aan jezelf gaan twijfelen, of je kunt de verschillen juist zien als voordeel zien. Daar zien we hier vandaag mooie voorbeelden van.”
Femme Tech Bedrijven Awards
Centraal onderdeel is de uitreiking van de Femme Tech Bedrijven Awards. Dit jaar waren er drie te winnen: voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. “We vonden dit nodig, omdat bedrijven anders onvergelijkbaar zijn”, legde juryvoorzitter en Uneto-VNI-voorzitter Titia Siertsema uit: “Er zijn veel bijzondere bedrijven die enthousiast vrouwen in de techniek promoten, zowel binnen als buiten hun eigen bedrijf, die wilden we een eerlijke kans geven.”
In de categorie kleine bedrijven won Heijligers Installaties, bij middelgrote bedrijven was dat De Voogt Naval Architects en bij grote bedrijven was Thales Nederland de winnaar. De jury noemde de drie bedrijven stuk voor stuk rolmodellen in hun aandacht voor vrouwen en vrouwelijke kwaliteiten in de techniek. Zelf vinden de trotse winnaars hun werkwijze vanzelfsprekend. Ze zijn ervan overtuigd dat diversiteit “goed zakendoen” is en je dus ook in het belang van het bedrijf de rol van vrouwen moet vergroten. Dat is soms hard werken en investeren. Als je daarvoor een prijs krijgt, is dat natuurlijk “gaaf, fantastisch, een kroon op ons werk!”, glimt Bregje Lodewikus van De Voogt Naval Architects. Marloes Heijligers deelt die trots: “Dit gaan we vieren met het personeel. Het is een extra motivatie om door te gaan.” Ook Geke Kooij van Thales Nederland is “enorm blij. Door de nominatie realiseerde ik me: wat doen we veel! Met deze prijs kunnen we laten zien dat we diversiteit en vrouwen in techniek serieus nemen.”

Op de foto:De prijswinnaars van de Femme Tech Bedrijven Award 2014: v.l.n.r. Heijligers Installaties, Thales Nederland en De Voogt Naval Architects. Fotograaf: Olivier Huisman.

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..