VIB-cheque voor Sophia-Kinderziekenhuis

Stichting Vrienden van het Sophia heeft donderdag 16 februari 2012 de VIB-jubileumcheque van € 1500,- ontvangen. Kinderarts Barbara Sibbles en hoofd fondsenwerving Manon Gommers kregen de cheque in het Rotterdamse kinderziekenhuis overhandigd door VIB-voorzitter Leo Veldhuis.

De VIB heeft in het kader van het tachtigjarig bestaan € 1500,- beschikbaar gesteld voor een duurzaam doel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en inspanningen voor een duurzame samenleving zijn noodzakelijk voor welzijn en gezondheid van komende generaties. Reden te over voor de ondernemersorganisatie om de jubileumgift beschikbaar te stellen aan het Sophia: een duurzame sector kiest voor het delen van de zorg.
Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is met 250 bedden en gespecialiseerde poliklinieken een van de grootste Nederlandse kinderziekenhuizen. De Stichting Vrienden van het Sophia zamelt geld in om uiteenlopende niet-subsidiabele doelen en voorzieningen te realiseren. Dit betreft specifiek wetenschappelijk onderzoek en tal van faciliteiten die patientjes afleiding bieden en hun verblijf in het ziekenhuis zo draaglijk mogelijk maken. Voorbeelden uit een lange reeks zijn speelkamers, bibliotheek, een theater, kindvriendelijke aankleding van algemene ruimtes en behandelkamers. Ook beschikt het Sophia over een actief intern televisiestation. En ja, die mag langzamerhand wel eens overschakelen op de digitale toekomst. Voor deze en andere wensen is nog meer geld nodig. Om al met al de beste omgeving te creëren voor de meest complexe patiëntenzorg.
In de maart-editie van Isolatie Magazine leest u meer over het VIB-initiatief voor het Sophia Kinderziekenhuis.


 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..