VIB-cheque voor Sophia-Kinderziekenhuis

Stichting Vrienden van het Sophia heeft donderdag 16 februari 2012 de VIB-jubileumcheque van € 1500,- ontvangen. Kinderarts Barbara Sibbles en hoofd fondsenwerving Manon Gommers kregen de cheque in het Rotterdamse kinderziekenhuis overhandigd door VIB-voorzitter Leo Veldhuis.

De VIB heeft in het kader van het tachtigjarig bestaan € 1500,- beschikbaar gesteld voor een duurzaam doel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en inspanningen voor een duurzame samenleving zijn noodzakelijk voor welzijn en gezondheid van komende generaties. Reden te over voor de ondernemersorganisatie om de jubileumgift beschikbaar te stellen aan het Sophia: een duurzame sector kiest voor het delen van de zorg.
Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is met 250 bedden en gespecialiseerde poliklinieken een van de grootste Nederlandse kinderziekenhuizen. De Stichting Vrienden van het Sophia zamelt geld in om uiteenlopende niet-subsidiabele doelen en voorzieningen te realiseren. Dit betreft specifiek wetenschappelijk onderzoek en tal van faciliteiten die patientjes afleiding bieden en hun verblijf in het ziekenhuis zo draaglijk mogelijk maken. Voorbeelden uit een lange reeks zijn speelkamers, bibliotheek, een theater, kindvriendelijke aankleding van algemene ruimtes en behandelkamers. Ook beschikt het Sophia over een actief intern televisiestation. En ja, die mag langzamerhand wel eens overschakelen op de digitale toekomst. Voor deze en andere wensen is nog meer geld nodig. Om al met al de beste omgeving te creëren voor de meest complexe patiëntenzorg.
In de maart-editie van Isolatie Magazine leest u meer over het VIB-initiatief voor het Sophia Kinderziekenhuis.


 

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld