Rockwool Forum: gebouwprestatie méér dan label

Op 26 november 2014 organiseert Rockwool het forum ‘Gebouwprestaties op lange termijn: meer dan een label’. Het forum vindt plaats in de nieuwe energieneutrale Brede School Houthaven in Amsterdam. Het programma start om 13.30 en wordt om 18.00 uur afgerond met een rondleiding door het gebouw.
Rockwool Forum bundelt de expertise die het bedrijf de afgelopen vijftig jaar heeft opgebouwd en stelt deze via seminars op maat beschikbaar aan de markt.
Op 26 november 2014 geven drie sprekers hun visie op duurzaamheid: architect Marlies Rohmer gaat in op de soms paradoxale eisen aan binnenklimaat en duurzaamheid. Architect Daan Josée brengt zijn visie op duurzaamheid over het voetlicht.
Jeroen Grosfeld (N30) fileert in zijn presentatie ‘Een holistische aanpak van binnenklimaat' ook de korte presentaties van zes fabrikanten, waaronder Rockfon (Akoestiek), Danfoss (Luchtkwaliteit) en Grundfos (Energie en binnenklimaat). Deze presentaties zijn ingericht volgens het strakke Japanse Pecha Kucha-format.
Afsluitend licht Rockwool kort haar ambities toe op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
Gezien onderwerpen, locatie en rondleidingen biedt het seminar een maatschappelijke en technische blik in de utiliteitstoekomst, met interessante aanknopingspunten voor utiliteitsisolatie.
Aanmelden kan tot 18 november 2014 bij Rockwool.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld