Rockwool Forum: gebouwprestatie méér dan label

Op 26 november 2014 organiseert Rockwool het forum ‘Gebouwprestaties op lange termijn: meer dan een label’. Het forum vindt plaats in de nieuwe energieneutrale Brede School Houthaven in Amsterdam. Het programma start om 13.30 en wordt om 18.00 uur afgerond met een rondleiding door het gebouw.
Rockwool Forum bundelt de expertise die het bedrijf de afgelopen vijftig jaar heeft opgebouwd en stelt deze via seminars op maat beschikbaar aan de markt.
Op 26 november 2014 geven drie sprekers hun visie op duurzaamheid: architect Marlies Rohmer gaat in op de soms paradoxale eisen aan binnenklimaat en duurzaamheid. Architect Daan Josée brengt zijn visie op duurzaamheid over het voetlicht.
Jeroen Grosfeld (N30) fileert in zijn presentatie ‘Een holistische aanpak van binnenklimaat' ook de korte presentaties van zes fabrikanten, waaronder Rockfon (Akoestiek), Danfoss (Luchtkwaliteit) en Grundfos (Energie en binnenklimaat). Deze presentaties zijn ingericht volgens het strakke Japanse Pecha Kucha-format.
Afsluitend licht Rockwool kort haar ambities toe op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
Gezien onderwerpen, locatie en rondleidingen biedt het seminar een maatschappelijke en technische blik in de utiliteitstoekomst, met interessante aanknopingspunten voor utiliteitsisolatie.
Aanmelden kan tot 18 november 2014 bij Rockwool.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..