Checklist Bouwbesluit

Checklist Bouwbesluit is een nieuwe uitgave van SBRCURnet om een nieuwbouw- of verbouwproject snel langs de wettelijke lat te leggen.
De Checklist Bouwbesluit inventariseert de wettelijke eisen waaraan woningen en woongebouwen moeten voldoen. Deel A behandelt nieuwbouw, deel B verbouw. Alle wettelijke eisen voor een gebouwonderdeel of onderwerp vindt men in deze checklist op één plaats terug via stroomschema’s en eisenkaarten. De redactie heeft het de gebruikelijk bovendien nog wat gemakkelijker gemaakt door Bouwbesluitartikelen in leesbaar Nederlands te herschrijven en artikelleden samen te voegen. Voor de isolatiesector biedt de checklist praktische informatie ten aanzien van de eisen rond brandveiligheid en geluidbelasting.
De uitgave is samengesteld door ir. Aldo de Jong, projectmanager bouwregelgeving bij SBRCURnet.
De uitgave kan worden besteld via SBRCURnet. De kosten bedragen € 49,- per deel of € 88,- per complete set.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld