Checklist Bouwbesluit

Checklist Bouwbesluit is een nieuwe uitgave van SBRCURnet om een nieuwbouw- of verbouwproject snel langs de wettelijke lat te leggen.
De Checklist Bouwbesluit inventariseert de wettelijke eisen waaraan woningen en woongebouwen moeten voldoen. Deel A behandelt nieuwbouw, deel B verbouw. Alle wettelijke eisen voor een gebouwonderdeel of onderwerp vindt men in deze checklist op één plaats terug via stroomschema’s en eisenkaarten. De redactie heeft het de gebruikelijk bovendien nog wat gemakkelijker gemaakt door Bouwbesluitartikelen in leesbaar Nederlands te herschrijven en artikelleden samen te voegen. Voor de isolatiesector biedt de checklist praktische informatie ten aanzien van de eisen rond brandveiligheid en geluidbelasting.
De uitgave is samengesteld door ir. Aldo de Jong, projectmanager bouwregelgeving bij SBRCURnet.
De uitgave kan worden besteld via SBRCURnet. De kosten bedragen € 49,- per deel of € 88,- per complete set.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..