Femme Tech-dag 11 november 2014

Op 11 november 2014 wordt in de Rijtuigenloods in Amersfoort Femme Tech-dag 2014 georganiseerd. De ‘inspiratiedag’ voor technische vakvrouwen en werkgevers opent de deuren om 9.30 uur en duurt tot 16.30 uur.
De dag is opgebouwd uit lezingen, workshops en een netwerkplein. Binnen het thema ‘Vanzelfsprekend M/V’ focust het plein op technische vondsten en snufjes die door vrouwen zijn ontwikkeld. Dagvoorzitter is presentatrice Stacey Rookhuizen, de dag wordt lichtvoetig afgesloten met een optreden van cabaretière Paulien Cornelisse.
Hoogtepunt is de uitreiking van de Femme Tech Bedrijven Award, de trofee voor bedrijven die vooruitstrevend technische vakvrouwen werven en aan zich weten te binden. De winnaars van 2013 waren DSM Nederland, Croon Elektrotechniek, Fokker Landing Gear en Argowil.
Na aanmelding op www.techniektalent.nu/femmetechdag is de toegang gratis. Deelnemers van vorig jaar beoordeelden het evenement met een ronde acht, met reacties als ‘motiverend’. ‘afwisselend’ en ‘leerzame leuke dag’.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld