Femme Tech-dag 11 november 2014

Op 11 november 2014 wordt in de Rijtuigenloods in Amersfoort Femme Tech-dag 2014 georganiseerd. De ‘inspiratiedag’ voor technische vakvrouwen en werkgevers opent de deuren om 9.30 uur en duurt tot 16.30 uur.
De dag is opgebouwd uit lezingen, workshops en een netwerkplein. Binnen het thema ‘Vanzelfsprekend M/V’ focust het plein op technische vondsten en snufjes die door vrouwen zijn ontwikkeld. Dagvoorzitter is presentatrice Stacey Rookhuizen, de dag wordt lichtvoetig afgesloten met een optreden van cabaretière Paulien Cornelisse.
Hoogtepunt is de uitreiking van de Femme Tech Bedrijven Award, de trofee voor bedrijven die vooruitstrevend technische vakvrouwen werven en aan zich weten te binden. De winnaars van 2013 waren DSM Nederland, Croon Elektrotechniek, Fokker Landing Gear en Argowil.
Na aanmelding op www.techniektalent.nu/femmetechdag is de toegang gratis. Deelnemers van vorig jaar beoordeelden het evenement met een ronde acht, met reacties als ‘motiverend’. ‘afwisselend’ en ‘leerzame leuke dag’.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..