Fraude-onderzoek Kolding-faillissement

Er wordt onderzoek ingesteld naar faillissementsfraude (paulianeus handelen) bij het faillissement van Kolding Isolatie te Groningen.
Dit blijkt uit het 4 september 2014 gepubliceerde faillissementsverslag van de curator. Kolding Isolatie is in juli 2014 failliet gegaan. Na een verlies van ruim € 160.000 over 2013 liep het verlies in de eerste helft van 2014 op tot meer dan negen ton. Enige tijd voor het faillissement is de naam Weewer Isolatie vervangen door Kolding. De failliet schrijft de ondergang toe aan teruglopende markt en zware concurrentie en zegt daardoor gedwongen te zijn tot zeer lage inschrijvingen.
De curator betrekt in zijn onderzoek zowel een omvangrijke dividenduitkering in 2013 als onttrekking van opdrachten aan de vennootschap ten gunste van een verwante onderneming. Bij Kolding was, volgens de curator, minder onderhanden werk dan er logischerwijs zou moeten zijn.
De curator spreekt in zijn verslag van substantiële vermogensonttrekking en onbehoorlijk bestuur. Daarbij wordt een verband gelegd met het faillissement in 2010 van Voets Isolatie te Enschede waarbij dezelfde ondernemer betrokken was en waarbij de curator onregelmatigheden heeft vastgesteld. De ondernemer erkent de onregelmatigheden niet. Deze kwestie loopt nog. De curator in dit faillissement heeft in juni 2014 een laatste termijn gesteld alvorens tot rechtsmaatregelen over te gaan.

 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..