Meer met Minder: isoleren!

In isolatie en afstelling van gebouwinstallaties is een wereld te winnen in de utiliteit, constateert ‘Meer met Minder’-directeur Chris Buijnes in een toelichting op de campagne ‘Kleur Uw Gemeente Groen’ (Kugg). “Maar het is niet alleen een kwestie van na-isolatie: het begint met bekijken of de warmte op de juiste plaats beschikbaar komt, efficiënte opwekking, distributie en inregeling. Daarnaast kun je altijd nog kijken naar de efficiëntie van je ketels en afwegen of je met een warmtepomp werkt of met een oude gasketel aan de slag gaat.”
Ontbrekende leidingisolatie en slecht afgeregelde technische gebouwinstallaties zijn actuele onderwerpen bij installatiebedrijven in de utiliteit”, constateert Buijnes. Tot nu toe is de utiliteit nog beperkt present binnen ‘Meer met Minder’ (MMM), maar dat gaat naar verwachting veranderen. Zo heeft Bouwend Nederland interesse om een programma te maken voor scholen, nu het gebouwbeheer overgaat van gemeente naar schoolbestuur. Er moet een enorme slag worden geslagen in energiebeheer en installaties.
MMM voert het projectmanagement voor het KUGG-actieprogramma, waarin naast overheid onder meer Bouwend Nederland en Uneto-VNI participeren. Het accent ligt nog op woningbouw, maar de utiliteit behoort nadrukkelijk tot de doelgroep. Via MMM is nadere informatie te vinden. Bedrijven kunnen zich aanmelden voor actieve deelname aan het programma. De aftrap voor KUGG vindt plaats op 25 september 2014 in Utrecht.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld