Meer met Minder: isoleren!

In isolatie en afstelling van gebouwinstallaties is een wereld te winnen in de utiliteit, constateert ‘Meer met Minder’-directeur Chris Buijnes in een toelichting op de campagne ‘Kleur Uw Gemeente Groen’ (Kugg). “Maar het is niet alleen een kwestie van na-isolatie: het begint met bekijken of de warmte op de juiste plaats beschikbaar komt, efficiënte opwekking, distributie en inregeling. Daarnaast kun je altijd nog kijken naar de efficiëntie van je ketels en afwegen of je met een warmtepomp werkt of met een oude gasketel aan de slag gaat.”
Ontbrekende leidingisolatie en slecht afgeregelde technische gebouwinstallaties zijn actuele onderwerpen bij installatiebedrijven in de utiliteit”, constateert Buijnes. Tot nu toe is de utiliteit nog beperkt present binnen ‘Meer met Minder’ (MMM), maar dat gaat naar verwachting veranderen. Zo heeft Bouwend Nederland interesse om een programma te maken voor scholen, nu het gebouwbeheer overgaat van gemeente naar schoolbestuur. Er moet een enorme slag worden geslagen in energiebeheer en installaties.
MMM voert het projectmanagement voor het KUGG-actieprogramma, waarin naast overheid onder meer Bouwend Nederland en Uneto-VNI participeren. Het accent ligt nog op woningbouw, maar de utiliteit behoort nadrukkelijk tot de doelgroep. Via MMM is nadere informatie te vinden. Bedrijven kunnen zich aanmelden voor actieve deelname aan het programma. De aftrap voor KUGG vindt plaats op 25 september 2014 in Utrecht.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..