Arma-Chek SD

Voor de voedingsmiddelenindustrie is Arma-Chek SD ontworpen. Het is een samengesteld isolatiemateriaal. De kern van Armaflex AF is ommanteld met robuust anthracietkleurig glasfilament en UV-bestendige afwerkfolie.
Het meerlaagse materiaal vormt dus een compleet ommanteld isolatiesysteem. Het kan binnen en buiten worden toegepast waar naast de isolatieprestatie ook eigenschappen als hygiëne, bescherming tegen externe invloeden of esthetische waarde een rol spelen. Deze wenscombinatie doet zich bij uitstek voor in de voedingsmiddelensector.
De ommanteling is even flexibel als het elastomeer. Na mechanische belasting veert het geheel terug, zonder deuken achter te laten. De mantel heeft een hoge breuk- en slagvastheid. Het beschermt het systeem tevens tegen zout water, uv-straling, oliën en chemicaliën. Hogedrukreiniging is geen probleem, zolang de oppervlaktedruk beslist niet de 1 N/mm2 overschrijdt.
Het geslotencellige meerlaagse materiaal levert isolatiesystemen een passieve hygiënische bescherming tegen microbiële verontreiniging. De directe verbinding van mantel met de isolatiekern voorkomt indringing van water, kiemen en mogelijke andere verontreinigingen. De in Armaflex Af toegepaste antibacteriële Microban-toevoeging breidt dit uit met actieve protectie. Over smaak valt altijd te twisten, maar de licht glanzende anthracietkleurige smoel staat de meeste opdrachtgevers wel aan.
Arma-Chek SD is leverbaar in al dan niet zelfklevende plaat in diktes van 10 tot 32 mm. en als zelfklevend tape. De tweelaagse ommanteling is bovendien separaat op rol leverbaar voor ‘retrofit’-afwerking op bestaande isolatiesystemen.

 

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..