Arma-Chek SD

Voor de voedingsmiddelenindustrie is Arma-Chek SD ontworpen. Het is een samengesteld isolatiemateriaal. De kern van Armaflex AF is ommanteld met robuust anthracietkleurig glasfilament en UV-bestendige afwerkfolie.
Het meerlaagse materiaal vormt dus een compleet ommanteld isolatiesysteem. Het kan binnen en buiten worden toegepast waar naast de isolatieprestatie ook eigenschappen als hygiëne, bescherming tegen externe invloeden of esthetische waarde een rol spelen. Deze wenscombinatie doet zich bij uitstek voor in de voedingsmiddelensector.
De ommanteling is even flexibel als het elastomeer. Na mechanische belasting veert het geheel terug, zonder deuken achter te laten. De mantel heeft een hoge breuk- en slagvastheid. Het beschermt het systeem tevens tegen zout water, uv-straling, oliën en chemicaliën. Hogedrukreiniging is geen probleem, zolang de oppervlaktedruk beslist niet de 1 N/mm2 overschrijdt.
Het geslotencellige meerlaagse materiaal levert isolatiesystemen een passieve hygiënische bescherming tegen microbiële verontreiniging. De directe verbinding van mantel met de isolatiekern voorkomt indringing van water, kiemen en mogelijke andere verontreinigingen. De in Armaflex Af toegepaste antibacteriële Microban-toevoeging breidt dit uit met actieve protectie. Over smaak valt altijd te twisten, maar de licht glanzende anthracietkleurige smoel staat de meeste opdrachtgevers wel aan.
Arma-Chek SD is leverbaar in al dan niet zelfklevende plaat in diktes van 10 tot 32 mm. en als zelfklevend tape. De tweelaagse ommanteling is bovendien separaat op rol leverbaar voor ‘retrofit’-afwerking op bestaande isolatiesystemen.

 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..