Arma-Chek SD

Voor de voedingsmiddelenindustrie is Arma-Chek SD ontworpen. Het is een samengesteld isolatiemateriaal. De kern van Armaflex AF is ommanteld met robuust anthracietkleurig glasfilament en UV-bestendige afwerkfolie.
Het meerlaagse materiaal vormt dus een compleet ommanteld isolatiesysteem. Het kan binnen en buiten worden toegepast waar naast de isolatieprestatie ook eigenschappen als hygiëne, bescherming tegen externe invloeden of esthetische waarde een rol spelen. Deze wenscombinatie doet zich bij uitstek voor in de voedingsmiddelensector.
De ommanteling is even flexibel als het elastomeer. Na mechanische belasting veert het geheel terug, zonder deuken achter te laten. De mantel heeft een hoge breuk- en slagvastheid. Het beschermt het systeem tevens tegen zout water, uv-straling, oliën en chemicaliën. Hogedrukreiniging is geen probleem, zolang de oppervlaktedruk beslist niet de 1 N/mm2 overschrijdt.
Het geslotencellige meerlaagse materiaal levert isolatiesystemen een passieve hygiënische bescherming tegen microbiële verontreiniging. De directe verbinding van mantel met de isolatiekern voorkomt indringing van water, kiemen en mogelijke andere verontreinigingen. De in Armaflex Af toegepaste antibacteriële Microban-toevoeging breidt dit uit met actieve protectie. Over smaak valt altijd te twisten, maar de licht glanzende anthracietkleurige smoel staat de meeste opdrachtgevers wel aan.
Arma-Chek SD is leverbaar in al dan niet zelfklevende plaat in diktes van 10 tot 32 mm. en als zelfklevend tape. De tweelaagse ommanteling is bovendien separaat op rol leverbaar voor ‘retrofit’-afwerking op bestaande isolatiesystemen.

 

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld