Bilfinger breekt veiligheidsrecord

Van vier miljoen incidentvrije werkuren naar het volgende record op vijf miljoen uren zonder ‘verzuimongeval’. Om van het ene record naar het volgende te hoppen had Bilfinger Industrial Services Nederland/België nog geen drie maanden nodig.
Op 28 februari 2014 bereikte het bedrijf voor het eerst de drempel van vier miljoen uren zonder ongeval met verzuim. Blijkbaar bleef op dat moment het veiligheidsbesef er onverminderd goed inzitten, want op 16 mei 2014 kon de volgende mijlpaal worden gehaald: vijf miljoen werkuren. Als we dit even grof terugrekenen zou dit overeenkomen met zo’n 2500 man die zestig drukke dagen lang de focus op veiligheid hebben gehouden.
Veiligheid is in de industrie en dus ook in isolatie en steigerbouw topprioriteit. Ook bij Bilfinger, dat een reeks concrete veiligheidsprogramma’s heeft uitgevoerd waaronder SafetyWorks, Professional Workforce en Comply & Intervene.
Vijf miljoen ongevalvrije uren is voor Bilfinger reden om veiligheid te vieren. De komende weken kunnen de belangrijkste locaties bezoek verwachten. De achtergrond is duidelijk: veiligheid is een prestatie van opdrachtgever én contractor.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..