Bilfinger breekt veiligheidsrecord

Van vier miljoen incidentvrije werkuren naar het volgende record op vijf miljoen uren zonder ‘verzuimongeval’. Om van het ene record naar het volgende te hoppen had Bilfinger Industrial Services Nederland/België nog geen drie maanden nodig.
Op 28 februari 2014 bereikte het bedrijf voor het eerst de drempel van vier miljoen uren zonder ongeval met verzuim. Blijkbaar bleef op dat moment het veiligheidsbesef er onverminderd goed inzitten, want op 16 mei 2014 kon de volgende mijlpaal worden gehaald: vijf miljoen werkuren. Als we dit even grof terugrekenen zou dit overeenkomen met zo’n 2500 man die zestig drukke dagen lang de focus op veiligheid hebben gehouden.
Veiligheid is in de industrie en dus ook in isolatie en steigerbouw topprioriteit. Ook bij Bilfinger, dat een reeks concrete veiligheidsprogramma’s heeft uitgevoerd waaronder SafetyWorks, Professional Workforce en Comply & Intervene.
Vijf miljoen ongevalvrije uren is voor Bilfinger reden om veiligheid te vieren. De komende weken kunnen de belangrijkste locaties bezoek verwachten. De achtergrond is duidelijk: veiligheid is een prestatie van opdrachtgever én contractor.


 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld