Flexen flabbergasted

Armacell, Kaimann, Thermaflex. Drie om het been vechtende flexen die flabbergasted moesten toekijken hoe Ursa’s isolatiesandwich annex luchtkanaal de ISO 2012-Award voor hun neus wegkaapte. Bij de officiële opening van ISO 2012 in Keulen vormde de Award-uitreiking het hoogtepunt.
Geen hoofdprijs voor de flexen, maar dat neemt niet weg dat de drie nominaties uit de wereld van flexibele isolatiematerialen illustreren dat innovatie de spanning in de sector er in houdt.
Armaflex haalde de nominatie binnen met het Ultima-systeem: het blauwe elastomeer isolatiemateriaal dat voldoet aan de Europese brandveiligheidseisen voor bouwmaterialen, waartoe onder meer leidingisolatie in de utiliteit wordt gerekend. Met name de zeer geringe rookproductie van dit materiaal is een belangrijke doorbraak. Brandklasse BL-s1, d0.
 

Collega Kaimann belandde op het Keulse podium met het Kaifix RT-plus-programma leidingdragers, voor tal van applicaties tot 89 mm in warme en koude-isolatie. De koudebrugvrije drager bestaat uit klikbare schaalconstructie, die gemakkelijk kan worden geopend of hersloten. De isolatie-inlage snijdt men afhankelijk van de diameter uit plaatmateriaal dan wel uit slangen.
Kaimann mag ook nog een tweede ingelijste nominatie ophangen voor het idee om de vraag naar grotere isolatiediktes te beantwoorden met elastomeerplaat in de diktes 60, 80 en 100 mm, in de brandklasse E.

Het Nederlandse Thermaflex greep de nominatie met ThermaSmart Pro, bestemd voor HVAC-toepassingen (Brandklasse CL s1 d0). Het is toepasbaar in het temperatuurbereik van -80 tot +95 °C. en leverbaar op rol, plaat en in lengtes, al dan niet zelfklevend. Lijm, tape en steunen completeren het programma.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld