Flexen flabbergasted

Armacell, Kaimann, Thermaflex. Drie om het been vechtende flexen die flabbergasted moesten toekijken hoe Ursa’s isolatiesandwich annex luchtkanaal de ISO 2012-Award voor hun neus wegkaapte. Bij de officiële opening van ISO 2012 in Keulen vormde de Award-uitreiking het hoogtepunt.
Geen hoofdprijs voor de flexen, maar dat neemt niet weg dat de drie nominaties uit de wereld van flexibele isolatiematerialen illustreren dat innovatie de spanning in de sector er in houdt.
Armaflex haalde de nominatie binnen met het Ultima-systeem: het blauwe elastomeer isolatiemateriaal dat voldoet aan de Europese brandveiligheidseisen voor bouwmaterialen, waartoe onder meer leidingisolatie in de utiliteit wordt gerekend. Met name de zeer geringe rookproductie van dit materiaal is een belangrijke doorbraak. Brandklasse BL-s1, d0.
 

Collega Kaimann belandde op het Keulse podium met het Kaifix RT-plus-programma leidingdragers, voor tal van applicaties tot 89 mm in warme en koude-isolatie. De koudebrugvrije drager bestaat uit klikbare schaalconstructie, die gemakkelijk kan worden geopend of hersloten. De isolatie-inlage snijdt men afhankelijk van de diameter uit plaatmateriaal dan wel uit slangen.
Kaimann mag ook nog een tweede ingelijste nominatie ophangen voor het idee om de vraag naar grotere isolatiediktes te beantwoorden met elastomeerplaat in de diktes 60, 80 en 100 mm, in de brandklasse E.

Het Nederlandse Thermaflex greep de nominatie met ThermaSmart Pro, bestemd voor HVAC-toepassingen (Brandklasse CL s1 d0). Het is toepasbaar in het temperatuurbereik van -80 tot +95 °C. en leverbaar op rol, plaat en in lengtes, al dan niet zelfklevend. Lijm, tape en steunen completeren het programma.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..