Flexen flabbergasted

Armacell, Kaimann, Thermaflex. Drie om het been vechtende flexen die flabbergasted moesten toekijken hoe Ursa’s isolatiesandwich annex luchtkanaal de ISO 2012-Award voor hun neus wegkaapte. Bij de officiële opening van ISO 2012 in Keulen vormde de Award-uitreiking het hoogtepunt.
Geen hoofdprijs voor de flexen, maar dat neemt niet weg dat de drie nominaties uit de wereld van flexibele isolatiematerialen illustreren dat innovatie de spanning in de sector er in houdt.
Armaflex haalde de nominatie binnen met het Ultima-systeem: het blauwe elastomeer isolatiemateriaal dat voldoet aan de Europese brandveiligheidseisen voor bouwmaterialen, waartoe onder meer leidingisolatie in de utiliteit wordt gerekend. Met name de zeer geringe rookproductie van dit materiaal is een belangrijke doorbraak. Brandklasse BL-s1, d0.
 

Collega Kaimann belandde op het Keulse podium met het Kaifix RT-plus-programma leidingdragers, voor tal van applicaties tot 89 mm in warme en koude-isolatie. De koudebrugvrije drager bestaat uit klikbare schaalconstructie, die gemakkelijk kan worden geopend of hersloten. De isolatie-inlage snijdt men afhankelijk van de diameter uit plaatmateriaal dan wel uit slangen.
Kaimann mag ook nog een tweede ingelijste nominatie ophangen voor het idee om de vraag naar grotere isolatiediktes te beantwoorden met elastomeerplaat in de diktes 60, 80 en 100 mm, in de brandklasse E.

Het Nederlandse Thermaflex greep de nominatie met ThermaSmart Pro, bestemd voor HVAC-toepassingen (Brandklasse CL s1 d0). Het is toepasbaar in het temperatuurbereik van -80 tot +95 °C. en leverbaar op rol, plaat en in lengtes, al dan niet zelfklevend. Lijm, tape en steunen completeren het programma.
 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..