EiiF in EU-energiemeeting

De Europese energieministers nodigen EiiF (European Industrial Insulation Foundation) uit voor de informele vergadering op 15 en 16 mei 2014 in Athene. Daarmee zit de industriële isolatiesector bij de Europese Unie aan tafel.
De conferentie duurt anderhalve dag en concentreert zich op energie-efficiëntie, energieveiligheid en infrastructuur. De bijeenkomst beoogt de brug te slaan tussen industriële concurrentiepositie enerzijds en de Europese 2020-doelstellingen en het klimaat- en energiebeleid anderzijds.
EiiF treedt met name op in Werkgroep II, die op 16 mei 2014 de financiering behandelt van maatregelen op het gebied van energie-efficiëntie. EiiF krijgt vijf minuten spreektijd, evenals de European Alliance of Companies for Energy Efficiency EuroAce en Climate Alliance.
Delegaties van de EU-lidstaten mogen EiiF vervolgens nader aan de tand voelen, waarvoor met drie minuten per delegatie ruim een half uur is uitgetrokken.
Gezien de riante terugverdientijden die EiiF ook binnen vijf minuten over het voetlicht kan brengen, draagt de Europese isolatiesector flink bij aan de financiering van energie-efficiëntie en concurrentiepositie.

 


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld