EiiF in EU-energiemeeting

De Europese energieministers nodigen EiiF (European Industrial Insulation Foundation) uit voor de informele vergadering op 15 en 16 mei 2014 in Athene. Daarmee zit de industriële isolatiesector bij de Europese Unie aan tafel.
De conferentie duurt anderhalve dag en concentreert zich op energie-efficiëntie, energieveiligheid en infrastructuur. De bijeenkomst beoogt de brug te slaan tussen industriële concurrentiepositie enerzijds en de Europese 2020-doelstellingen en het klimaat- en energiebeleid anderzijds.
EiiF treedt met name op in Werkgroep II, die op 16 mei 2014 de financiering behandelt van maatregelen op het gebied van energie-efficiëntie. EiiF krijgt vijf minuten spreektijd, evenals de European Alliance of Companies for Energy Efficiency EuroAce en Climate Alliance.
Delegaties van de EU-lidstaten mogen EiiF vervolgens nader aan de tand voelen, waarvoor met drie minuten per delegatie ruim een half uur is uitgetrokken.
Gezien de riante terugverdientijden die EiiF ook binnen vijf minuten over het voetlicht kan brengen, draagt de Europese isolatiesector flink bij aan de financiering van energie-efficiëntie en concurrentiepositie.

 


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..