Iso- en Instalpartners samen veilig

Samen veilig: isolatie- én installatiepartners. Dat is het doel van de vernieuwde website II—mensenwerk, opgezet om veilig en gezond werken te stimuleren. Aandachtsgebieden zijn werken op hoogte of juist in kruipruimtes, werken met gevaarlijke stoffen en aan de slag onder of liefst zonder spanning – denk aan zorgvuldig werken met tracing – zijn belangrijke aandachtsgebieden. Ook de persoonlijke werkbelasting krijgt alle aandacht: zoals werken onder en liefst zonder spanning – hier gaat om stress – langdurig hoge werkdruk en ergonomische aspecten als op de beste manier tillen en het goed omgaan met veel dezelfde bewegingen.
De site is bestemd voor werknemers en werkgevers. Aan de hand van functie en activiteiten is praktische arbo-informatie te vinden. Centraal staat de Arbocatalogus, waarin de sociale partners afspraken over veilig en gezond werken in de isolatie- en installatiebranche hebben vastgelegd. Iedereen kan er direct mee aan de slag, want handige toolbox-instrumenten en heldere filmpjes kunnen direct worden gedownload. Een van de onderwerpen is natuurlijk zorgvuldige omgang met glas- en steenwol en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.
De samenwerkende initiatiefnemers (VIB, UNETO-VNI en NVKL van werkgeverszijde en FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie aan werknemerszijde,willen met de site vooral heldere handvatten bieden. Daarnaast gaat het om de mentaliteit: veiligheid vereist permanente aandacht en permanent bewustzijn. De partners pleiten er dan ook voor elkaar op het werk altijd aan te spreken op veilig gedrag. Niet alleen binnen het eigen team, ook collega’s uit andere disciplines verdienen steun om weer gezond en wel thuis te komen. Op ii-mensenwerk vindt u alle informatie, aan werkgevers en werknemers om de handschoen (let op het CE-keur) op te nemen.


 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld