Iso- en Instalpartners samen veilig

Samen veilig: isolatie- én installatiepartners. Dat is het doel van de vernieuwde website II—mensenwerk, opgezet om veilig en gezond werken te stimuleren. Aandachtsgebieden zijn werken op hoogte of juist in kruipruimtes, werken met gevaarlijke stoffen en aan de slag onder of liefst zonder spanning – denk aan zorgvuldig werken met tracing – zijn belangrijke aandachtsgebieden. Ook de persoonlijke werkbelasting krijgt alle aandacht: zoals werken onder en liefst zonder spanning – hier gaat om stress – langdurig hoge werkdruk en ergonomische aspecten als op de beste manier tillen en het goed omgaan met veel dezelfde bewegingen.
De site is bestemd voor werknemers en werkgevers. Aan de hand van functie en activiteiten is praktische arbo-informatie te vinden. Centraal staat de Arbocatalogus, waarin de sociale partners afspraken over veilig en gezond werken in de isolatie- en installatiebranche hebben vastgelegd. Iedereen kan er direct mee aan de slag, want handige toolbox-instrumenten en heldere filmpjes kunnen direct worden gedownload. Een van de onderwerpen is natuurlijk zorgvuldige omgang met glas- en steenwol en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.
De samenwerkende initiatiefnemers (VIB, UNETO-VNI en NVKL van werkgeverszijde en FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie aan werknemerszijde,willen met de site vooral heldere handvatten bieden. Daarnaast gaat het om de mentaliteit: veiligheid vereist permanente aandacht en permanent bewustzijn. De partners pleiten er dan ook voor elkaar op het werk altijd aan te spreken op veilig gedrag. Niet alleen binnen het eigen team, ook collega’s uit andere disciplines verdienen steun om weer gezond en wel thuis te komen. Op ii-mensenwerk vindt u alle informatie, aan werkgevers en werknemers om de handschoen (let op het CE-keur) op te nemen.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..