Rockwool lanceert Rockassist

Het nieuwe, on-line rekenprogramma voor technische isolatie RockAssist van Rockwool Technical Insulation is sinds medio februari ’14 in de lucht. Dit maakt het technische leven van de isolatiespecialist en diens opdrachtgevers efficiënter en inzichtelijker.
Gebruik van dit door-en-door geteste rekenprogramma is gemakkelijk én kosteloos. Via Rockwool en de vervolgkeuze RockAssist is het rekenprogramma na eenvoudige registratie direct beschikbaar. De grote kracht van het nieuwe RockAssist schuilt in het samenspel tussen de intuïtieve opzet en het onderliggende technische fundament. Rockwool heeft er voor gekozen de onafhankelijke richtlijn VDI 2055 als basis voor het rekenprogramma te volgen. Daarmee is de uitgebreide eigen expertise van de isolatieproducent in een objectieve omgeving geplaatst.
De intuïtieve benadering maakt RockAssist gemakkelijk in het gebruik, zonder iets af te doen aan volledigheid en veelzijdigheid. Via een ‘Quick Check’ haalt de gebruiker binnen enkele muisklikken een bruikbaar basisadvies over isolatiesysteem en –diktes op het scherm. Via ‘Detailed Check’ opent zich de volledige diepte en kunnen specificaties worden vastgelegd zoals verlangde thermische isolatieprestatie, persoonlijke veiligheid of de combinatie daarvan. Op onlogische keuzes volgt een waarschuwing en wie zich buiten de professionele grenzen van het vak begeeft wordt met een rode melding op het rechte pad gebracht.
RockAssist genereert gebruiker- en projectspecifieke rapportages die zowel de isolatietechnische als milieutechnische en economische effecten helder presenteren. Alle partners in de keten beschikken hiermee over gelijkwaardige, objectieve informatie. Aangezien RockAssist on-line functioneert, is per definitie de informatie altijd up-to-date en voor iedereen eenduidig.
Het programma is vooralsnog beschikbaar in het Duits en Engels, over enkele maanden spreekt RockAssist ook Nederlands. Hoewel de rekenweg zichzelf wijst, verzorgen Rockwool-experts op afspraak ‘rondleidingen’ door het programma. We kunnen dit uit eigen ervaring aanbevelen om alles eruit te halen wat erin zit. Een video op YouTube geeft een mooie eerste indruk.


 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld