Rockwool lanceert Rockassist

Het nieuwe, on-line rekenprogramma voor technische isolatie RockAssist van Rockwool Technical Insulation is sinds medio februari ’14 in de lucht. Dit maakt het technische leven van de isolatiespecialist en diens opdrachtgevers efficiënter en inzichtelijker.
Gebruik van dit door-en-door geteste rekenprogramma is gemakkelijk én kosteloos. Via Rockwool en de vervolgkeuze RockAssist is het rekenprogramma na eenvoudige registratie direct beschikbaar. De grote kracht van het nieuwe RockAssist schuilt in het samenspel tussen de intuïtieve opzet en het onderliggende technische fundament. Rockwool heeft er voor gekozen de onafhankelijke richtlijn VDI 2055 als basis voor het rekenprogramma te volgen. Daarmee is de uitgebreide eigen expertise van de isolatieproducent in een objectieve omgeving geplaatst.
De intuïtieve benadering maakt RockAssist gemakkelijk in het gebruik, zonder iets af te doen aan volledigheid en veelzijdigheid. Via een ‘Quick Check’ haalt de gebruiker binnen enkele muisklikken een bruikbaar basisadvies over isolatiesysteem en –diktes op het scherm. Via ‘Detailed Check’ opent zich de volledige diepte en kunnen specificaties worden vastgelegd zoals verlangde thermische isolatieprestatie, persoonlijke veiligheid of de combinatie daarvan. Op onlogische keuzes volgt een waarschuwing en wie zich buiten de professionele grenzen van het vak begeeft wordt met een rode melding op het rechte pad gebracht.
RockAssist genereert gebruiker- en projectspecifieke rapportages die zowel de isolatietechnische als milieutechnische en economische effecten helder presenteren. Alle partners in de keten beschikken hiermee over gelijkwaardige, objectieve informatie. Aangezien RockAssist on-line functioneert, is per definitie de informatie altijd up-to-date en voor iedereen eenduidig.
Het programma is vooralsnog beschikbaar in het Duits en Engels, over enkele maanden spreekt RockAssist ook Nederlands. Hoewel de rekenweg zichzelf wijst, verzorgen Rockwool-experts op afspraak ‘rondleidingen’ door het programma. We kunnen dit uit eigen ervaring aanbevelen om alles eruit te halen wat erin zit. Een video op YouTube geeft een mooie eerste indruk.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..