Rockwool lanceert Rockassist

Het nieuwe, on-line rekenprogramma voor technische isolatie RockAssist van Rockwool Technical Insulation is sinds medio februari ’14 in de lucht. Dit maakt het technische leven van de isolatiespecialist en diens opdrachtgevers efficiënter en inzichtelijker.
Gebruik van dit door-en-door geteste rekenprogramma is gemakkelijk én kosteloos. Via Rockwool en de vervolgkeuze RockAssist is het rekenprogramma na eenvoudige registratie direct beschikbaar. De grote kracht van het nieuwe RockAssist schuilt in het samenspel tussen de intuïtieve opzet en het onderliggende technische fundament. Rockwool heeft er voor gekozen de onafhankelijke richtlijn VDI 2055 als basis voor het rekenprogramma te volgen. Daarmee is de uitgebreide eigen expertise van de isolatieproducent in een objectieve omgeving geplaatst.
De intuïtieve benadering maakt RockAssist gemakkelijk in het gebruik, zonder iets af te doen aan volledigheid en veelzijdigheid. Via een ‘Quick Check’ haalt de gebruiker binnen enkele muisklikken een bruikbaar basisadvies over isolatiesysteem en –diktes op het scherm. Via ‘Detailed Check’ opent zich de volledige diepte en kunnen specificaties worden vastgelegd zoals verlangde thermische isolatieprestatie, persoonlijke veiligheid of de combinatie daarvan. Op onlogische keuzes volgt een waarschuwing en wie zich buiten de professionele grenzen van het vak begeeft wordt met een rode melding op het rechte pad gebracht.
RockAssist genereert gebruiker- en projectspecifieke rapportages die zowel de isolatietechnische als milieutechnische en economische effecten helder presenteren. Alle partners in de keten beschikken hiermee over gelijkwaardige, objectieve informatie. Aangezien RockAssist on-line functioneert, is per definitie de informatie altijd up-to-date en voor iedereen eenduidig.
Het programma is vooralsnog beschikbaar in het Duits en Engels, over enkele maanden spreekt RockAssist ook Nederlands. Hoewel de rekenweg zichzelf wijst, verzorgen Rockwool-experts op afspraak ‘rondleidingen’ door het programma. We kunnen dit uit eigen ervaring aanbevelen om alles eruit te halen wat erin zit. Een video op YouTube geeft een mooie eerste indruk.


 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..