Kennissessies energieneutraal zorgcentrum

Op 11 en 20 maart 2014 kunt u deelnemen aan kennissessies over integrale bouwaanpak en de passiefhuis-methode die zijn toegepast Woonzorgcentrum Vroomshoop. Het centrum - vrijwel gereed - bestaat uit 22 appartementen voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Het is het eerste energieneutrale woonzorgcentrum in Nederland.
Dit is bereikt dankzij het morfologische ontwerpproces en de samenhangende realisatie met behulp van actuele methodieken als BIM (Bouw-informatiemodel) en PIM (Projectinformatiemodel) waarmee bouwdisciplines op een moderne manier hun klassieke samenhang terugkrijgen. Technisch is de energieprestatie onder meer te danken aan luchtdicht bouwen met een dikke isolatiedeken in de schil, 65 cm. glasgranulaat in plaats van een kruipruimte, luchtdicht bouwen en moderne installatietechniek.

Geïnteresseerden kunnen een halve of een hele dag kosteloos deelnemen aan de kennissessies, na voorafgaande aanmelding. Er is plaats voor 25 deelnemers per dagdeel. Het programma, georganiseerd door opdrachtgever Mijande Wonen, is beide dagen identiek en duurt van 09.45 tot 17.00 uur dan wel ochtend of middag. Virtuele en fysieke rondleidingen verbinden de praktijk aan theorie en achtergronden.
Tijdens de kennissessies komt aan de orde waarom dit centrum als massief passiefhuis is gebouwd, wat morfologisch ontwerpen is, hoe het heeft bijgedragen aan de opzet van het woonzorgcentrum en hoe de opdrachtgever het BIM-traject heeft ervaren. Ook worden de bouwkundige en installatietechnische opzet van het gebouw besproken, wordt uitleg gegeven over het rekenprogramma passiefhuis PHPP en staan luchtdicht bouwen en de bijbehorende details op de agenda. Tussen de middag vindt tweemaal een virtuele en fysieke rondleiding door het gebouw plaats. Op beide dagen is het programma identiek.
De kennissessies worden georganiseerd door Alferink Installatietechniek, Bouwbedrijf Karsten, Bouwnext, Calduran Kalkzandsteen, Mijande Wonen en Recticel Insulation.
Hier vindt u nadere projecinformatie en kunt u terecht voor programma en aanmelding. Deelname is kosteloos na aanmelding, maar niet komen opdagen wordt in rekening gebracht.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..