Kennissessies energieneutraal zorgcentrum

Op 11 en 20 maart 2014 kunt u deelnemen aan kennissessies over integrale bouwaanpak en de passiefhuis-methode die zijn toegepast Woonzorgcentrum Vroomshoop. Het centrum - vrijwel gereed - bestaat uit 22 appartementen voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Het is het eerste energieneutrale woonzorgcentrum in Nederland.
Dit is bereikt dankzij het morfologische ontwerpproces en de samenhangende realisatie met behulp van actuele methodieken als BIM (Bouw-informatiemodel) en PIM (Projectinformatiemodel) waarmee bouwdisciplines op een moderne manier hun klassieke samenhang terugkrijgen. Technisch is de energieprestatie onder meer te danken aan luchtdicht bouwen met een dikke isolatiedeken in de schil, 65 cm. glasgranulaat in plaats van een kruipruimte, luchtdicht bouwen en moderne installatietechniek.

Geïnteresseerden kunnen een halve of een hele dag kosteloos deelnemen aan de kennissessies, na voorafgaande aanmelding. Er is plaats voor 25 deelnemers per dagdeel. Het programma, georganiseerd door opdrachtgever Mijande Wonen, is beide dagen identiek en duurt van 09.45 tot 17.00 uur dan wel ochtend of middag. Virtuele en fysieke rondleidingen verbinden de praktijk aan theorie en achtergronden.
Tijdens de kennissessies komt aan de orde waarom dit centrum als massief passiefhuis is gebouwd, wat morfologisch ontwerpen is, hoe het heeft bijgedragen aan de opzet van het woonzorgcentrum en hoe de opdrachtgever het BIM-traject heeft ervaren. Ook worden de bouwkundige en installatietechnische opzet van het gebouw besproken, wordt uitleg gegeven over het rekenprogramma passiefhuis PHPP en staan luchtdicht bouwen en de bijbehorende details op de agenda. Tussen de middag vindt tweemaal een virtuele en fysieke rondleiding door het gebouw plaats. Op beide dagen is het programma identiek.
De kennissessies worden georganiseerd door Alferink Installatietechniek, Bouwbedrijf Karsten, Bouwnext, Calduran Kalkzandsteen, Mijande Wonen en Recticel Insulation.
Hier vindt u nadere projecinformatie en kunt u terecht voor programma en aanmelding. Deelname is kosteloos na aanmelding, maar niet komen opdagen wordt in rekening gebracht.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld