Nederlands-Duits energieforum ‘Duurzaam renoveren’

Met het energieforum ‘Duurzaam renoveren’ op 11 maart 2014 haakt de Nederlands-Duitse Handelskamer in op het Nederlandse energieakkoord. In opdracht van het Duitse Ministerie van Economische Zaken en Energie stelt het forum in samenwerking met Eclareon en Duurzaam Gebouwd technieken, producten en voordelen voor de opdrachtgever/eindgebruiker aan de orde.
Aansluitend op het forum kunnen Nederlandse bedrijven op 12 en 13 maart in contact treden met Duitse bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan de reaalisatie van de ambitieuze Nederlandse 2020-doelstellingen: 100 petajoule minder energie gebruiken. De Duitse industrie verwacht Nederland de helpende hand te kunnen toesteken – en er natuurlijk ook wat aan te verdienen – omdat het land energiebesparing al langer hoog op de agenda heeft staan. Energiebesparende renovatie komt in beeld nu de economie voorzichtig aantrekt. Het is bovendien aantrekkelijk omdat het de waarde van (bedrijfs)gebouwen opvoert.
Tijdens deze bijeenkomsten wordt kennis uitgewisseld en kunnen grensoverschrijdende coöperaties tot stand komen. In het forum geven verschillende experts hun visie op het onderwerp ‘duurzaam renoveren’. Onder de sprekers zijn vertegenwoordigers van Platform 31, bouwbedrijf Volker Wessels, het Duitse Energy Efficiency Export Initiative en de Berliner Energieagentur. Daarnaast zullen acht Duitse bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzame renovatie hun producten en diensten voorstellen.
Onder de acht Duitse bedrijven tellen we naar producenten van klimaatbeheersing, vensters/deuren/kozijnen en meetapparatuur ook de isolatieproducent Porextherm Dämmstoffe te D-87437 Kempten. Porextherm produceert vacuüm- en microporeuze isolatiesystemen voor bouw, koelinstallaties en industrie in temperatuurbereiken tot 1100 °C.
Deelname aan het forum op 11 maart en de bedrijfsgesprekken op 12 en 13 maart 2014 zijn kosteloos.
Het evenement is gericht op bedrijven uit de bouw- en energiebranche, gemeenten en woningbouwcoöperaties. De start is 11 maart om 10.00 uur, de dag eindigt met een netwerkborrel van 16.00 tot 17.00 uur. Voor alle informatie en aanmelding kunt u terecht bij de Nederlands-Duitse Handelskamer, mevr. A. de Jong (070 3114 118).

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..