Nederlands-Duits energieforum ‘Duurzaam renoveren’

Met het energieforum ‘Duurzaam renoveren’ op 11 maart 2014 haakt de Nederlands-Duitse Handelskamer in op het Nederlandse energieakkoord. In opdracht van het Duitse Ministerie van Economische Zaken en Energie stelt het forum in samenwerking met Eclareon en Duurzaam Gebouwd technieken, producten en voordelen voor de opdrachtgever/eindgebruiker aan de orde.
Aansluitend op het forum kunnen Nederlandse bedrijven op 12 en 13 maart in contact treden met Duitse bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan de reaalisatie van de ambitieuze Nederlandse 2020-doelstellingen: 100 petajoule minder energie gebruiken. De Duitse industrie verwacht Nederland de helpende hand te kunnen toesteken – en er natuurlijk ook wat aan te verdienen – omdat het land energiebesparing al langer hoog op de agenda heeft staan. Energiebesparende renovatie komt in beeld nu de economie voorzichtig aantrekt. Het is bovendien aantrekkelijk omdat het de waarde van (bedrijfs)gebouwen opvoert.
Tijdens deze bijeenkomsten wordt kennis uitgewisseld en kunnen grensoverschrijdende coöperaties tot stand komen. In het forum geven verschillende experts hun visie op het onderwerp ‘duurzaam renoveren’. Onder de sprekers zijn vertegenwoordigers van Platform 31, bouwbedrijf Volker Wessels, het Duitse Energy Efficiency Export Initiative en de Berliner Energieagentur. Daarnaast zullen acht Duitse bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzame renovatie hun producten en diensten voorstellen.
Onder de acht Duitse bedrijven tellen we naar producenten van klimaatbeheersing, vensters/deuren/kozijnen en meetapparatuur ook de isolatieproducent Porextherm Dämmstoffe te D-87437 Kempten. Porextherm produceert vacuüm- en microporeuze isolatiesystemen voor bouw, koelinstallaties en industrie in temperatuurbereiken tot 1100 °C.
Deelname aan het forum op 11 maart en de bedrijfsgesprekken op 12 en 13 maart 2014 zijn kosteloos.
Het evenement is gericht op bedrijven uit de bouw- en energiebranche, gemeenten en woningbouwcoöperaties. De start is 11 maart om 10.00 uur, de dag eindigt met een netwerkborrel van 16.00 tot 17.00 uur. Voor alle informatie en aanmelding kunt u terecht bij de Nederlands-Duitse Handelskamer, mevr. A. de Jong (070 3114 118).

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld