Nederlands-Duits energieforum ‘Duurzaam renoveren’

Met het energieforum ‘Duurzaam renoveren’ op 11 maart 2014 haakt de Nederlands-Duitse Handelskamer in op het Nederlandse energieakkoord. In opdracht van het Duitse Ministerie van Economische Zaken en Energie stelt het forum in samenwerking met Eclareon en Duurzaam Gebouwd technieken, producten en voordelen voor de opdrachtgever/eindgebruiker aan de orde.
Aansluitend op het forum kunnen Nederlandse bedrijven op 12 en 13 maart in contact treden met Duitse bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan de reaalisatie van de ambitieuze Nederlandse 2020-doelstellingen: 100 petajoule minder energie gebruiken. De Duitse industrie verwacht Nederland de helpende hand te kunnen toesteken – en er natuurlijk ook wat aan te verdienen – omdat het land energiebesparing al langer hoog op de agenda heeft staan. Energiebesparende renovatie komt in beeld nu de economie voorzichtig aantrekt. Het is bovendien aantrekkelijk omdat het de waarde van (bedrijfs)gebouwen opvoert.
Tijdens deze bijeenkomsten wordt kennis uitgewisseld en kunnen grensoverschrijdende coöperaties tot stand komen. In het forum geven verschillende experts hun visie op het onderwerp ‘duurzaam renoveren’. Onder de sprekers zijn vertegenwoordigers van Platform 31, bouwbedrijf Volker Wessels, het Duitse Energy Efficiency Export Initiative en de Berliner Energieagentur. Daarnaast zullen acht Duitse bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzame renovatie hun producten en diensten voorstellen.
Onder de acht Duitse bedrijven tellen we naar producenten van klimaatbeheersing, vensters/deuren/kozijnen en meetapparatuur ook de isolatieproducent Porextherm Dämmstoffe te D-87437 Kempten. Porextherm produceert vacuüm- en microporeuze isolatiesystemen voor bouw, koelinstallaties en industrie in temperatuurbereiken tot 1100 °C.
Deelname aan het forum op 11 maart en de bedrijfsgesprekken op 12 en 13 maart 2014 zijn kosteloos.
Het evenement is gericht op bedrijven uit de bouw- en energiebranche, gemeenten en woningbouwcoöperaties. De start is 11 maart om 10.00 uur, de dag eindigt met een netwerkborrel van 16.00 tot 17.00 uur. Voor alle informatie en aanmelding kunt u terecht bij de Nederlands-Duitse Handelskamer, mevr. A. de Jong (070 3114 118).

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..