Philips-oplossing voor isolatie

De investeringskosten voor technische isolatie betalen uit de energiebesparing daarvan. Philips doet het al met openbare verlichting.
“Straatverlichting als service”, noemt men de oplossing voor gemeentebesturen die wel graag nieuwe lantaarns willen plaatsen maar ze niet kunnen – of willen – betalen. De service houdt in, dat de investering uitgesmeerd wordt betaald uit de besparing op de energienota.
Nadere toelichting is amper nodig: moderne verlichting is zwaar zuiniger dan klassieke armaturen en leidt dus tot veel lagere energiekosten.
Met het Ecofys-rapport in de hand en een isolatiescan door NCTI, isolatiebedrijf of EiiF presteert adequate isolatie energetisch-economisch ongetwijfeld nog beter dan zuinige straatverlichting. Die kan overigens ook heel zuinig, als je maar genoeg investeert. De Gelderse gemeente Beuningen heeft de landelijke primeur met de installatie van twee stand-alone led-lantaarnpalen op wind- en zonne-energie.
Conclusie voor opdrachtgevers van technische isolatie: praat eens met de isolatiespecialist en ga samen rekenen. Vaak betaalt de investering zich verrassend snel terug en ziet het investeringsplaatje er zonnig uit: energiebesparing verkopen kan de isolatiespecialist minstens zo goed als Philips.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld