Philips-oplossing voor isolatie

De investeringskosten voor technische isolatie betalen uit de energiebesparing daarvan. Philips doet het al met openbare verlichting.
“Straatverlichting als service”, noemt men de oplossing voor gemeentebesturen die wel graag nieuwe lantaarns willen plaatsen maar ze niet kunnen – of willen – betalen. De service houdt in, dat de investering uitgesmeerd wordt betaald uit de besparing op de energienota.
Nadere toelichting is amper nodig: moderne verlichting is zwaar zuiniger dan klassieke armaturen en leidt dus tot veel lagere energiekosten.
Met het Ecofys-rapport in de hand en een isolatiescan door NCTI, isolatiebedrijf of EiiF presteert adequate isolatie energetisch-economisch ongetwijfeld nog beter dan zuinige straatverlichting. Die kan overigens ook heel zuinig, als je maar genoeg investeert. De Gelderse gemeente Beuningen heeft de landelijke primeur met de installatie van twee stand-alone led-lantaarnpalen op wind- en zonne-energie.
Conclusie voor opdrachtgevers van technische isolatie: praat eens met de isolatiespecialist en ga samen rekenen. Vaak betaalt de investering zich verrassend snel terug en ziet het investeringsplaatje er zonnig uit: energiebesparing verkopen kan de isolatiespecialist minstens zo goed als Philips.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..