Heren van de wol uit de NII

De Mineral Wool Association (MWA) is per 1 januari 2014 uit de Nederlandse Isolatie Industrie (NII) gestapt. Reden om deze bouwgerichte koepel te verlaten is – zo licht de MWA toe – de overgang van pure belangenbehartiging naar thematische krachtenbundeling rond duurzaamheid en energiebesparing.
De MWA vertegenwoordigt de Nederlandse producenten van steen- en glaswol. “Goede samenwerking is nodig om de hoge ambities in het onlangs door de overheid en maatschappelijke partners gesloten Energieakkoord te verwezenlijken. In het Energieakkoord staat onder meer dat tot 2020 jaarlijks 300.000 woningen energiezuiniger moeten worden gemaakt. Volgens de MWA kan ruim de helft van de besparing worden bereikt met isolatie. Hiervoor is het wel nodig dat betrokken bedrijven en sectoren een daadkrachtige actieagenda opstellen” aldus MWA. De heren van de wol gaan de komende tijd intensief overleggen met het Nederlands Verbond Toeleveranciers Bouw (NVTB) en de stichting Spaar het Klimaat. Deze stichting is in 2005 door marktpartijen opgericht ter bevordering van woningisolatie. Volgens de MWA kan ruim de helft van de besparing worden bereikt met isolatie. Hiervoor is het wel nodig dat betrokken bedrijven en sectoren een daadkrachtige actieagenda opstellen, en daarvoor is NII voor de MWA-leden niet langer de aangewezen plaats. Daarmee wordt de NII vooral de thuishaven van het isolatieschuim der natie.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld