Heren van de wol uit de NII

De Mineral Wool Association (MWA) is per 1 januari 2014 uit de Nederlandse Isolatie Industrie (NII) gestapt. Reden om deze bouwgerichte koepel te verlaten is – zo licht de MWA toe – de overgang van pure belangenbehartiging naar thematische krachtenbundeling rond duurzaamheid en energiebesparing.
De MWA vertegenwoordigt de Nederlandse producenten van steen- en glaswol. “Goede samenwerking is nodig om de hoge ambities in het onlangs door de overheid en maatschappelijke partners gesloten Energieakkoord te verwezenlijken. In het Energieakkoord staat onder meer dat tot 2020 jaarlijks 300.000 woningen energiezuiniger moeten worden gemaakt. Volgens de MWA kan ruim de helft van de besparing worden bereikt met isolatie. Hiervoor is het wel nodig dat betrokken bedrijven en sectoren een daadkrachtige actieagenda opstellen” aldus MWA. De heren van de wol gaan de komende tijd intensief overleggen met het Nederlands Verbond Toeleveranciers Bouw (NVTB) en de stichting Spaar het Klimaat. Deze stichting is in 2005 door marktpartijen opgericht ter bevordering van woningisolatie. Volgens de MWA kan ruim de helft van de besparing worden bereikt met isolatie. Hiervoor is het wel nodig dat betrokken bedrijven en sectoren een daadkrachtige actieagenda opstellen, en daarvoor is NII voor de MWA-leden niet langer de aangewezen plaats. Daarmee wordt de NII vooral de thuishaven van het isolatieschuim der natie.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..