Industriële Marktplaats Energie Efficiëncy

Op 12 februari 2014 markeert Expertisecentrum Energie Efficiency om 16.00 de officiële start met de opening van Marktplaats Energy Efficiency bij Plant One, Merseyweg 10 te Rotterdam-Botlek. Vooraanmelding is noodzakelijk via Deltalinqs.

De Marktplaats is het eerste concrete project van het Expertisecentrum, dat praktische aansluiting bevordert op de besparingsdoeleinden van het Energieakkoord en samenhangende convenanten.
Plant One ontwikkelt dit industriegerichte expertisecentrum in samenwerking met Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, RCI en het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT).
In de vorm van een marktplaats met vaste en wisselende exposanten kunnen bedrijven hier energiebesparende apparatuur en installaties aan potentiële afnemers demonstreren. Bezoekers krijgen een goed beeld van beschikbare en in ontwikkeling zijnde technologieën.
De Marktplaats in Plant One biedt exposanten een permanent podium voor het tonen van innovaties. Het is ook mogelijk rond de Marktplaats zelf events en expertmeetings te organiseren, klanten uit te nodigen en andere bedrijven te betrekken.
Leveranciers, apparatenbouwers en solution providers kunnen hun interesse kenbaar te maken om deel te nemen aan de Marktplaats van het Expertisecentrum. De focus ligt niet alleen bij de grote technologiebedrijven, maar nadrukkelijk ook op presentaties door innovators en ontwikkelaars uit MKB-bedrijven.
Het Expertisecentrum en de Marktplaats zijn ondergebracht bij Plant One, de testfaciliteit voor duurzame procestechnologie in de regio Rijnmond. Plant One vult het gat tussen laboratorium en full scale productie met het doel duurzame ontwikkelingen te stimuleren en te versnellen.

Het Expertisecentrum Energie-efficiency wordt geopend door de Rotterdamse duurzaamheidswethouder Alexandra van Huffelen, in het bijzijn van bestuurders en beleidmakers uit Den Haag, kennisinstituten en CEO's van bedrijven. Tijdens de kick-off op 12 februari 2014 zijn er pitches van technologieleveranciers en onderzoekers. Bezoekers krijgen zo in korte tijd een goed beeld van de actuele ontwikkelingen. Voorafgaand aan de officiële opening op 12 februari om 16.00 uur vinden besloten expertmeetings plaats.
In het officiële programma zijn bijdragen gepland van Bart Voet (directeur Shell Pernis en ambassadeur Deltalinqs Energy Forum), Ad Schoof (Topteam Energie, Ministerie van Economische Zaken), Bas Hennissen (‎Vice President Industry and Bulk Cargo Business Port of Rotterdam) en Maarten de Hoog (directeur Haven en Industrie bij DCMR). Vergeet niet u aan te melden, anders komt u er echt niet in.

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..