Industriële Marktplaats Energie Efficiëncy

Op 12 februari 2014 markeert Expertisecentrum Energie Efficiency om 16.00 de officiële start met de opening van Marktplaats Energy Efficiency bij Plant One, Merseyweg 10 te Rotterdam-Botlek. Vooraanmelding is noodzakelijk via Deltalinqs.

De Marktplaats is het eerste concrete project van het Expertisecentrum, dat praktische aansluiting bevordert op de besparingsdoeleinden van het Energieakkoord en samenhangende convenanten.
Plant One ontwikkelt dit industriegerichte expertisecentrum in samenwerking met Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, RCI en het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT).
In de vorm van een marktplaats met vaste en wisselende exposanten kunnen bedrijven hier energiebesparende apparatuur en installaties aan potentiële afnemers demonstreren. Bezoekers krijgen een goed beeld van beschikbare en in ontwikkeling zijnde technologieën.
De Marktplaats in Plant One biedt exposanten een permanent podium voor het tonen van innovaties. Het is ook mogelijk rond de Marktplaats zelf events en expertmeetings te organiseren, klanten uit te nodigen en andere bedrijven te betrekken.
Leveranciers, apparatenbouwers en solution providers kunnen hun interesse kenbaar te maken om deel te nemen aan de Marktplaats van het Expertisecentrum. De focus ligt niet alleen bij de grote technologiebedrijven, maar nadrukkelijk ook op presentaties door innovators en ontwikkelaars uit MKB-bedrijven.
Het Expertisecentrum en de Marktplaats zijn ondergebracht bij Plant One, de testfaciliteit voor duurzame procestechnologie in de regio Rijnmond. Plant One vult het gat tussen laboratorium en full scale productie met het doel duurzame ontwikkelingen te stimuleren en te versnellen.

Het Expertisecentrum Energie-efficiency wordt geopend door de Rotterdamse duurzaamheidswethouder Alexandra van Huffelen, in het bijzijn van bestuurders en beleidmakers uit Den Haag, kennisinstituten en CEO's van bedrijven. Tijdens de kick-off op 12 februari 2014 zijn er pitches van technologieleveranciers en onderzoekers. Bezoekers krijgen zo in korte tijd een goed beeld van de actuele ontwikkelingen. Voorafgaand aan de officiële opening op 12 februari om 16.00 uur vinden besloten expertmeetings plaats.
In het officiële programma zijn bijdragen gepland van Bart Voet (directeur Shell Pernis en ambassadeur Deltalinqs Energy Forum), Ad Schoof (Topteam Energie, Ministerie van Economische Zaken), Bas Hennissen (‎Vice President Industry and Bulk Cargo Business Port of Rotterdam) en Maarten de Hoog (directeur Haven en Industrie bij DCMR). Vergeet niet u aan te melden, anders komt u er echt niet in.

 

Nieuws

Dag 2 - Industrial Heat & Power bruist

Een drukke beursvloer, een dito ledenvergadering van VIB, de wereldprimeur van de TBI-App om snel energiebesparing door isolatie inz..
 

Kreijveld (SIG) naar Jongeneel

Eric Kreijveld is per 1 oktober 2019 in dienst getreden als vestigingsmanager bij hout- en bouwmaterialenleverancier Jongeneel in Ti..
 

Arbotechniek: hét platform voor veilig en gezond werken

Vol trots lanceert ArboTechniek, voorheen II Mens & Werk, vandaag haar nieuwe platform op gebied van veilig en gezond werken in ..
 

Nieuwe cao maakt sector aantrekkelijker

Na lange en stevige discussies hebben werkgevers en vakbonden vandaag een akkoord bereikt over de nieuwe cao’s in de Metaal en..
 

Klimaatakkoord mist industriële isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..