Industriële Marktplaats Energie Efficiëncy

Op 12 februari 2014 markeert Expertisecentrum Energie Efficiency om 16.00 de officiële start met de opening van Marktplaats Energy Efficiency bij Plant One, Merseyweg 10 te Rotterdam-Botlek. Vooraanmelding is noodzakelijk via Deltalinqs.

De Marktplaats is het eerste concrete project van het Expertisecentrum, dat praktische aansluiting bevordert op de besparingsdoeleinden van het Energieakkoord en samenhangende convenanten.
Plant One ontwikkelt dit industriegerichte expertisecentrum in samenwerking met Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, RCI en het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT).
In de vorm van een marktplaats met vaste en wisselende exposanten kunnen bedrijven hier energiebesparende apparatuur en installaties aan potentiële afnemers demonstreren. Bezoekers krijgen een goed beeld van beschikbare en in ontwikkeling zijnde technologieën.
De Marktplaats in Plant One biedt exposanten een permanent podium voor het tonen van innovaties. Het is ook mogelijk rond de Marktplaats zelf events en expertmeetings te organiseren, klanten uit te nodigen en andere bedrijven te betrekken.
Leveranciers, apparatenbouwers en solution providers kunnen hun interesse kenbaar te maken om deel te nemen aan de Marktplaats van het Expertisecentrum. De focus ligt niet alleen bij de grote technologiebedrijven, maar nadrukkelijk ook op presentaties door innovators en ontwikkelaars uit MKB-bedrijven.
Het Expertisecentrum en de Marktplaats zijn ondergebracht bij Plant One, de testfaciliteit voor duurzame procestechnologie in de regio Rijnmond. Plant One vult het gat tussen laboratorium en full scale productie met het doel duurzame ontwikkelingen te stimuleren en te versnellen.

Het Expertisecentrum Energie-efficiency wordt geopend door de Rotterdamse duurzaamheidswethouder Alexandra van Huffelen, in het bijzijn van bestuurders en beleidmakers uit Den Haag, kennisinstituten en CEO's van bedrijven. Tijdens de kick-off op 12 februari 2014 zijn er pitches van technologieleveranciers en onderzoekers. Bezoekers krijgen zo in korte tijd een goed beeld van de actuele ontwikkelingen. Voorafgaand aan de officiële opening op 12 februari om 16.00 uur vinden besloten expertmeetings plaats.
In het officiële programma zijn bijdragen gepland van Bart Voet (directeur Shell Pernis en ambassadeur Deltalinqs Energy Forum), Ad Schoof (Topteam Energie, Ministerie van Economische Zaken), Bas Hennissen (‎Vice President Industry and Bulk Cargo Business Port of Rotterdam) en Maarten de Hoog (directeur Haven en Industrie bij DCMR). Vergeet niet u aan te melden, anders komt u er echt niet in.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld