CE-keur Armaflex

De Armaflex-isolatieproducten zijn per november 2011 CE-gecertificeerd. De meeste producten hebben met B/BL-s3 d0 de status ‘lage ontvlambaarheid’verkregen. Armacell is de eerste fabrikant van flexibele leidingisolatie die de CE-certificatie ontvangt

Europese standaard technische isolatie
Vanaf augustus 2012 mogen in Europa alleen technische isolatieproducten verkocht worden die voldoen aan de Europese productstandaards en het CE-keurmerk dragen. Er geldt dan een verplicht raamwerk voor de belangrijkste productkenmerken van technische isolatiematerialen, zoals warmtegeleiding, waterdampdiffusieweerstand, brandgedrag en toleranties. Deze transparantie vergemakkelijkt een snelle en directe vergelijking tussen de aangeboden producten. De Europese productstandaards bieden een juridische basis voor specificaties en installatie van technische isolatiematerialen. Het CE-keurmerk is daarnaast van positieve invloed op vrije handel in heel Europa.
Begin november is de Armacell-productie in Münster gecertificeerd, de overige lokaties verkeren momenteeel in de procedure.

Europese brandveiligheidsclassificatie
Tot op heden worden er nationale brandveiligheidsclassificaties gebruikt, zoals de Duitse aanduidingen B1 en B2, of de Spaanse M1. Per augustus 2012 worden de nationale aanduidingen vervangen door Europese brandveiligheidsaanduidingen. De nieuwe classificatie kent zeven brandveiligheidsklassen A tot F, conform andere bouwproducten. Voor leidingisolatie is de 'L' ('lineaire producten') toegevoegd. Nog een nieuw kenmerk is de informatie over rookontwikkeling en vorming van brandende druppels, die respectievelijk aangeduid worden met 's' en 'd'. In de Europese brandveiligheidstest behaalden de meeste producten van Armaflex klasse B/BL-s3 d0, de best mogelijke brandklasse voor elastomeer-isolatiematerialen. Meer info bij Armacell.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld