CE-keur Armaflex

De Armaflex-isolatieproducten zijn per november 2011 CE-gecertificeerd. De meeste producten hebben met B/BL-s3 d0 de status ‘lage ontvlambaarheid’verkregen. Armacell is de eerste fabrikant van flexibele leidingisolatie die de CE-certificatie ontvangt

Europese standaard technische isolatie
Vanaf augustus 2012 mogen in Europa alleen technische isolatieproducten verkocht worden die voldoen aan de Europese productstandaards en het CE-keurmerk dragen. Er geldt dan een verplicht raamwerk voor de belangrijkste productkenmerken van technische isolatiematerialen, zoals warmtegeleiding, waterdampdiffusieweerstand, brandgedrag en toleranties. Deze transparantie vergemakkelijkt een snelle en directe vergelijking tussen de aangeboden producten. De Europese productstandaards bieden een juridische basis voor specificaties en installatie van technische isolatiematerialen. Het CE-keurmerk is daarnaast van positieve invloed op vrije handel in heel Europa.
Begin november is de Armacell-productie in Münster gecertificeerd, de overige lokaties verkeren momenteeel in de procedure.

Europese brandveiligheidsclassificatie
Tot op heden worden er nationale brandveiligheidsclassificaties gebruikt, zoals de Duitse aanduidingen B1 en B2, of de Spaanse M1. Per augustus 2012 worden de nationale aanduidingen vervangen door Europese brandveiligheidsaanduidingen. De nieuwe classificatie kent zeven brandveiligheidsklassen A tot F, conform andere bouwproducten. Voor leidingisolatie is de 'L' ('lineaire producten') toegevoegd. Nog een nieuw kenmerk is de informatie over rookontwikkeling en vorming van brandende druppels, die respectievelijk aangeduid worden met 's' en 'd'. In de Europese brandveiligheidstest behaalden de meeste producten van Armaflex klasse B/BL-s3 d0, de best mogelijke brandklasse voor elastomeer-isolatiematerialen. Meer info bij Armacell.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..