CE-keur Armaflex

De Armaflex-isolatieproducten zijn per november 2011 CE-gecertificeerd. De meeste producten hebben met B/BL-s3 d0 de status ‘lage ontvlambaarheid’verkregen. Armacell is de eerste fabrikant van flexibele leidingisolatie die de CE-certificatie ontvangt

Europese standaard technische isolatie
Vanaf augustus 2012 mogen in Europa alleen technische isolatieproducten verkocht worden die voldoen aan de Europese productstandaards en het CE-keurmerk dragen. Er geldt dan een verplicht raamwerk voor de belangrijkste productkenmerken van technische isolatiematerialen, zoals warmtegeleiding, waterdampdiffusieweerstand, brandgedrag en toleranties. Deze transparantie vergemakkelijkt een snelle en directe vergelijking tussen de aangeboden producten. De Europese productstandaards bieden een juridische basis voor specificaties en installatie van technische isolatiematerialen. Het CE-keurmerk is daarnaast van positieve invloed op vrije handel in heel Europa.
Begin november is de Armacell-productie in Münster gecertificeerd, de overige lokaties verkeren momenteeel in de procedure.

Europese brandveiligheidsclassificatie
Tot op heden worden er nationale brandveiligheidsclassificaties gebruikt, zoals de Duitse aanduidingen B1 en B2, of de Spaanse M1. Per augustus 2012 worden de nationale aanduidingen vervangen door Europese brandveiligheidsaanduidingen. De nieuwe classificatie kent zeven brandveiligheidsklassen A tot F, conform andere bouwproducten. Voor leidingisolatie is de 'L' ('lineaire producten') toegevoegd. Nog een nieuw kenmerk is de informatie over rookontwikkeling en vorming van brandende druppels, die respectievelijk aangeduid worden met 's' en 'd'. In de Europese brandveiligheidstest behaalden de meeste producten van Armaflex klasse B/BL-s3 d0, de best mogelijke brandklasse voor elastomeer-isolatiematerialen. Meer info bij Armacell.
 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..