Armaflex Ultima aan boord

Armacell heeft het felbegeerde stuurwiel voor Ultima binnen en heeft daarmee de primeur met flexibel technisch isolatiemateriaal met lage rookdichtheid voor de scheepsbouw. De goedkeuringen van Bureau Veritas, Det Norske Veritas en Lloyd's Register zijn ontvangen en ingelijst. Armaflex Ultima kan worden geïnstalleerd op koelsystemen en koelwaterleidingen van aircosystemen in schepen.Het nieuwe, elastomeren isolatiemateriaal draagt het Europese keurmerk (Wheelmark, ofwel stuurwiel), waaruit blijkt dat het product voldoet aan de normen van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO).
Bij brand ontwikkelt Armaflex Ultima veel minder rook dan de traditionele elastomeren. Een lage rookdichtheid bij brand is van vitaal belang zijn zodat passagiers en bemanningsleden kunnen ontsnappen en in veiligheid kunnen worden gebracht. Daarom moeten producten die in de scheepsbouw worden gebruikt, voldoen aan het Internationale Verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee (het SOLAS-verdrag). Producten worden getest en goedgekeurd volgens brandproefprocedures overeenkomstig Europese Richtlijn uitrusting van zeeschepen 2011/75/EU. De wetgeving is gebaseerd op de besluiten van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO); de eisen ten aanzien van de brandproeven zijn bepaald in het Reglement voor brandproeven (FTPC).
De goedkeuring is van toepassing op het volledige scala van leidingen, plaatmaterialen en lijmen voor isolatie van koelsystemen en koelwaterleidingen van airconditioningsystemen.
Het isolatiemateriaal met gesloten-celstructuur, lage warmtegeleidingscoëfficiënt en hoge waterdampdiffusieweerstand beschermt de leidingen langdurig tegen verlies van energie en condensatie. Naast rookgedrag en isolatiewaarden is de grote flexibiliteit een voordeel van het synthetische rubber. Dit is vooral relevant wanneer er sprake is van ruimtegebrek, wat in de scheepsbouw het geval is. Het isolatiemateriaal kan gemakkelijk worden bevestigd, zelfs bij installaties met gecompliceerde vormen.
De goedkeuringen van de classificatiebureaus Bureau Veritas, Det Norske Veritas en Lloyd's Register kunnen op de website van Armacell worden gedownload.

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..