Armaflex Ultima aan boord

Armacell heeft het felbegeerde stuurwiel voor Ultima binnen en heeft daarmee de primeur met flexibel technisch isolatiemateriaal met lage rookdichtheid voor de scheepsbouw. De goedkeuringen van Bureau Veritas, Det Norske Veritas en Lloyd's Register zijn ontvangen en ingelijst. Armaflex Ultima kan worden geïnstalleerd op koelsystemen en koelwaterleidingen van aircosystemen in schepen.Het nieuwe, elastomeren isolatiemateriaal draagt het Europese keurmerk (Wheelmark, ofwel stuurwiel), waaruit blijkt dat het product voldoet aan de normen van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO).
Bij brand ontwikkelt Armaflex Ultima veel minder rook dan de traditionele elastomeren. Een lage rookdichtheid bij brand is van vitaal belang zijn zodat passagiers en bemanningsleden kunnen ontsnappen en in veiligheid kunnen worden gebracht. Daarom moeten producten die in de scheepsbouw worden gebruikt, voldoen aan het Internationale Verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee (het SOLAS-verdrag). Producten worden getest en goedgekeurd volgens brandproefprocedures overeenkomstig Europese Richtlijn uitrusting van zeeschepen 2011/75/EU. De wetgeving is gebaseerd op de besluiten van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO); de eisen ten aanzien van de brandproeven zijn bepaald in het Reglement voor brandproeven (FTPC).
De goedkeuring is van toepassing op het volledige scala van leidingen, plaatmaterialen en lijmen voor isolatie van koelsystemen en koelwaterleidingen van airconditioningsystemen.
Het isolatiemateriaal met gesloten-celstructuur, lage warmtegeleidingscoëfficiënt en hoge waterdampdiffusieweerstand beschermt de leidingen langdurig tegen verlies van energie en condensatie. Naast rookgedrag en isolatiewaarden is de grote flexibiliteit een voordeel van het synthetische rubber. Dit is vooral relevant wanneer er sprake is van ruimtegebrek, wat in de scheepsbouw het geval is. Het isolatiemateriaal kan gemakkelijk worden bevestigd, zelfs bij installaties met gecompliceerde vormen.
De goedkeuringen van de classificatiebureaus Bureau Veritas, Det Norske Veritas en Lloyd's Register kunnen op de website van Armacell worden gedownload.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld