Armaflex Ultima aan boord

Armacell heeft het felbegeerde stuurwiel voor Ultima binnen en heeft daarmee de primeur met flexibel technisch isolatiemateriaal met lage rookdichtheid voor de scheepsbouw. De goedkeuringen van Bureau Veritas, Det Norske Veritas en Lloyd's Register zijn ontvangen en ingelijst. Armaflex Ultima kan worden geïnstalleerd op koelsystemen en koelwaterleidingen van aircosystemen in schepen.Het nieuwe, elastomeren isolatiemateriaal draagt het Europese keurmerk (Wheelmark, ofwel stuurwiel), waaruit blijkt dat het product voldoet aan de normen van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO).
Bij brand ontwikkelt Armaflex Ultima veel minder rook dan de traditionele elastomeren. Een lage rookdichtheid bij brand is van vitaal belang zijn zodat passagiers en bemanningsleden kunnen ontsnappen en in veiligheid kunnen worden gebracht. Daarom moeten producten die in de scheepsbouw worden gebruikt, voldoen aan het Internationale Verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee (het SOLAS-verdrag). Producten worden getest en goedgekeurd volgens brandproefprocedures overeenkomstig Europese Richtlijn uitrusting van zeeschepen 2011/75/EU. De wetgeving is gebaseerd op de besluiten van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO); de eisen ten aanzien van de brandproeven zijn bepaald in het Reglement voor brandproeven (FTPC).
De goedkeuring is van toepassing op het volledige scala van leidingen, plaatmaterialen en lijmen voor isolatie van koelsystemen en koelwaterleidingen van airconditioningsystemen.
Het isolatiemateriaal met gesloten-celstructuur, lage warmtegeleidingscoëfficiënt en hoge waterdampdiffusieweerstand beschermt de leidingen langdurig tegen verlies van energie en condensatie. Naast rookgedrag en isolatiewaarden is de grote flexibiliteit een voordeel van het synthetische rubber. Dit is vooral relevant wanneer er sprake is van ruimtegebrek, wat in de scheepsbouw het geval is. Het isolatiemateriaal kan gemakkelijk worden bevestigd, zelfs bij installaties met gecompliceerde vormen.
De goedkeuringen van de classificatiebureaus Bureau Veritas, Det Norske Veritas en Lloyd's Register kunnen op de website van Armacell worden gedownload.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..