Ouwe rot, let op uw zaak

De fijne isolatiekneepjes leer je in de praktijk van een ervaren vakman. Veel ‘koppels’ in de isolatiesector zijn samengesteld uit een jonge hond en een ouwe rot om informele, praktische kennisoverdracht te bevorderen. Maar met het eenrichtingsverkeer is het afgelopen, vindt TechniekTalent.nu.
Op 28 november 2013 organiseert de techniekkoepel van 16.00 tot 21.00 uur in De Glazen Ruimte te Maarssen een symposium over ‘informeel leren tussen generaties op de werkvloer in de technische sector’. Meedraaien met een ervaren vakman dus. Het symposium wil laten zien dat ouderen ook heel wat kunnen leren van jongeren en dat het tijd is voor een open leercultuur. Alleen dan blijven vak en bedrijf interessant genoeg voor jonge collega’s. In een gevarieerd programma met vier inspiratiesessies krijgen bedrijven in de techniek een nieuwe kijk op informeel leren in de praktijk. Motto: Kennis delen = kennis maken.
Thema’s van de inspiratiesessies zijn Leren van jongeren, Kennis houvast over borgen van kennis, Verankeren informele kennisoverdracht en Lerende generaties op de werkvloer. Aanmelden: Kennis Maken=Kennis Delen, informatie: TechnielTalent.nu.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..