Ouwe rot, let op uw zaak

De fijne isolatiekneepjes leer je in de praktijk van een ervaren vakman. Veel ‘koppels’ in de isolatiesector zijn samengesteld uit een jonge hond en een ouwe rot om informele, praktische kennisoverdracht te bevorderen. Maar met het eenrichtingsverkeer is het afgelopen, vindt TechniekTalent.nu.
Op 28 november 2013 organiseert de techniekkoepel van 16.00 tot 21.00 uur in De Glazen Ruimte te Maarssen een symposium over ‘informeel leren tussen generaties op de werkvloer in de technische sector’. Meedraaien met een ervaren vakman dus. Het symposium wil laten zien dat ouderen ook heel wat kunnen leren van jongeren en dat het tijd is voor een open leercultuur. Alleen dan blijven vak en bedrijf interessant genoeg voor jonge collega’s. In een gevarieerd programma met vier inspiratiesessies krijgen bedrijven in de techniek een nieuwe kijk op informeel leren in de praktijk. Motto: Kennis delen = kennis maken.
Thema’s van de inspiratiesessies zijn Leren van jongeren, Kennis houvast over borgen van kennis, Verankeren informele kennisoverdracht en Lerende generaties op de werkvloer. Aanmelden: Kennis Maken=Kennis Delen, informatie: TechnielTalent.nu.

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld