Isoleren in Eindhoven

Eindhoven nodigt ondernemers uit om voor de dag te komen met slimme verduurzaming door innovatie en samenwerking. Met zo’n uitnodiging en doel kan de lichtstad de nodige isolatie-initiatieven verwachten.
Eindhoven ontwikkelt plannen voor duurzame renovatie van gemeentegebouwen om in 2045 energieneutraal te zijn. De plannen beginnen met de Eindhovense Stadhuistoren, beter bekend als de GGD-toren die in 2017 compleet groen moet zijn. Gemeentegebouwen in de omgeving daarvan worden tegelijkertijd aangepakt.
Een noviteit is de uitnodiging van Gemeente Eindhoven aan marktpartijen om bij te dragen aan de verduurzaming. Gevestigde marktpartijen, groot en klein (MKB), evenals kennisinstellingen en nieuwe partijen met innovatieve ideeën worden opgeroepen om deel te nemen aan dit project. Geïnteresseerden krijgen meer informatie op de zogeheten Exploratiedagen op 27 november en 2 december 2013. Aanmelden voor één van deze dagen kan via: Duurzame Gebouwen Eindhoven.
De methodiek staat vast: dat wordt The Natural Step. Dit verdeelt duurzaamheid op in vier logische stappen:
- De bodem niet uitputten (duurzame energie, beperking energiegebruik)
- Geen schadelijke stoffen gebruiken
- De natuur niet aantasten
- Aandacht voor mensen (maatschappelijk verantwoord ondernemen).
Kortom: een uitnodiging aan samenwerkende isolatiespecialisten, installateurs, isolatiefabrikanten en NCTI.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..