Isoleren in Eindhoven

Eindhoven nodigt ondernemers uit om voor de dag te komen met slimme verduurzaming door innovatie en samenwerking. Met zo’n uitnodiging en doel kan de lichtstad de nodige isolatie-initiatieven verwachten.
Eindhoven ontwikkelt plannen voor duurzame renovatie van gemeentegebouwen om in 2045 energieneutraal te zijn. De plannen beginnen met de Eindhovense Stadhuistoren, beter bekend als de GGD-toren die in 2017 compleet groen moet zijn. Gemeentegebouwen in de omgeving daarvan worden tegelijkertijd aangepakt.
Een noviteit is de uitnodiging van Gemeente Eindhoven aan marktpartijen om bij te dragen aan de verduurzaming. Gevestigde marktpartijen, groot en klein (MKB), evenals kennisinstellingen en nieuwe partijen met innovatieve ideeën worden opgeroepen om deel te nemen aan dit project. Geïnteresseerden krijgen meer informatie op de zogeheten Exploratiedagen op 27 november en 2 december 2013. Aanmelden voor één van deze dagen kan via: Duurzame Gebouwen Eindhoven.
De methodiek staat vast: dat wordt The Natural Step. Dit verdeelt duurzaamheid op in vier logische stappen:
- De bodem niet uitputten (duurzame energie, beperking energiegebruik)
- Geen schadelijke stoffen gebruiken
- De natuur niet aantasten
- Aandacht voor mensen (maatschappelijk verantwoord ondernemen).
Kortom: een uitnodiging aan samenwerkende isolatiespecialisten, installateurs, isolatiefabrikanten en NCTI.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld