Brand Energy neemt Harsco over

Harsco brengt de divisie Infrastructure onder in een joint venture met het Amerikaanse Brand Energy.
Via investeringsmaatschappij Clayton Dubillier & Rice(CD&R) ontvangt Harsco US$ 300 mln plus een aandeel van 29 procent (US$ 225 mln) in de nieuwe, gebundelde industriële dienstverlener.
Harsco heeft de verkoop aangekondigd op 16 september 2013. Naar verwachting wordt de
transactie nog dit jaar voltooid. Daarmee is de industriële dienstverlener met onder meer isolatie- en steigerbouwactiviteiten actief in 30 landen, met 300 locaties en wereldwijd meer dan 15.000 opdrachtgevers.
Harsco’s bestuurs- en directievoorzitter Patrick Decker noemt de overeenkomst de eerste grote stap in een strategische herpositionering. “Het versterkt de financiële positie en opent daarmee mogelijkheden tot rendementsverbetering en realisatie van groei. Bovendien ontstaat een vereenvoudigde bedrijfsstructuur met een meer efficiënte bedrijfsvoering.”


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld