Brand Energy neemt Harsco over

Harsco brengt de divisie Infrastructure onder in een joint venture met het Amerikaanse Brand Energy.
Via investeringsmaatschappij Clayton Dubillier & Rice(CD&R) ontvangt Harsco US$ 300 mln plus een aandeel van 29 procent (US$ 225 mln) in de nieuwe, gebundelde industriële dienstverlener.
Harsco heeft de verkoop aangekondigd op 16 september 2013. Naar verwachting wordt de
transactie nog dit jaar voltooid. Daarmee is de industriële dienstverlener met onder meer isolatie- en steigerbouwactiviteiten actief in 30 landen, met 300 locaties en wereldwijd meer dan 15.000 opdrachtgevers.
Harsco’s bestuurs- en directievoorzitter Patrick Decker noemt de overeenkomst de eerste grote stap in een strategische herpositionering. “Het versterkt de financiële positie en opent daarmee mogelijkheden tot rendementsverbetering en realisatie van groei. Bovendien ontstaat een vereenvoudigde bedrijfsstructuur met een meer efficiënte bedrijfsvoering.”


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..