Armaflex overleeft renovatie

Verdriet en vreugde in Münster: de Armaduct-isolatie van de luchtkanalen in het Empire State Building in New York heeft de grondige renovatie overleefd.
Verdriet, want 102 verdiepingen klimaatinstallatie opnieuw isoleren was best een leuke order geweest. Maar ook vreugde en ontroering: als er na tientallen jaren energetisch én onderhoudstechnisch gezien niets te verbeteren valt aan de oude Armacell-isolatie van het 381 meter hoge gebouw, heb je toch iets neergezet. Zoals een vroegtijdige en blijvende bijdrage bijvoorbeeld aan het gouden Leed-certificaat voor groene gebouwen bijvoorbeeld.
Het wereldberoemde gebouw heeft voor 550 miljoen dollar een grondige opknapbeurt gekregen om het energiegebruik met veertig procent te reduceren. Nieuwe ramen en computergestuurde zuinige capaciteitsregeling voor de klimaatinstallatie hebben flink bijgedragen aan de nieuwe zuinigheid.
Voor Bob Dizel, verkoop- en marketing manager Noord-Oost VS, is de conclusie simpel: “Net als het Empire State Building zijn onze producten ontwikkeld voor een lange levensduur. Als ze goed worden geïnstalleerd, hoeven ze nooit te worden vernieuwd en gaan ze net zo lang mee als het luchtkanaal zelf."

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..