Armaflex overleeft renovatie

Verdriet en vreugde in Münster: de Armaduct-isolatie van de luchtkanalen in het Empire State Building in New York heeft de grondige renovatie overleefd.
Verdriet, want 102 verdiepingen klimaatinstallatie opnieuw isoleren was best een leuke order geweest. Maar ook vreugde en ontroering: als er na tientallen jaren energetisch én onderhoudstechnisch gezien niets te verbeteren valt aan de oude Armacell-isolatie van het 381 meter hoge gebouw, heb je toch iets neergezet. Zoals een vroegtijdige en blijvende bijdrage bijvoorbeeld aan het gouden Leed-certificaat voor groene gebouwen bijvoorbeeld.
Het wereldberoemde gebouw heeft voor 550 miljoen dollar een grondige opknapbeurt gekregen om het energiegebruik met veertig procent te reduceren. Nieuwe ramen en computergestuurde zuinige capaciteitsregeling voor de klimaatinstallatie hebben flink bijgedragen aan de nieuwe zuinigheid.
Voor Bob Dizel, verkoop- en marketing manager Noord-Oost VS, is de conclusie simpel: “Net als het Empire State Building zijn onze producten ontwikkeld voor een lange levensduur. Als ze goed worden geïnstalleerd, hoeven ze nooit te worden vernieuwd en gaan ze net zo lang mee als het luchtkanaal zelf."

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld