NTA Ongevallenregistratie

Eind 2012 publiceert het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) te Delft de NTA Ongevallenregistratie. Hiermee beschikken bedrijven over een hulpmiddel voor een uniforme registratie. Een NTA (Nederlands Technische Afspraak) is een snelle en efficiënte procedure om afspraken vast te leggen, bijvoorbeeld op basis van specificaties van een of meer bedrijven of instellingen.
Eenduidige ongevalsregistratie maakt analyses mogelijk om ongevallen in de toekomst te voorkomen. Daarnaast kan de eenduidige registratie worden gebruikt voor benchmarking. Doel van de NTA is bedrijven een handvat te bieden bij de opzet van een effectieve ongevalsregistratie om zo inzicht te krijgen en ongevallen te voorkomen. De NTA staat los van de wettelijke verplichting om een registratie bij te houden.

Aanpak
In de ontwikkeling van de NTA Ongevallenregistratie maken bedrijven bij NEN afspraken welke variabelen geregistreerd zouden moeten worden. De variëteit van deelnemende bedrijven zorgt voor input vanuit verschillende hoeken, waardoor de NTA een waardevol instrument wordt voor uiteenlopende bedrijven.

Europese norm

Na publicatie van de NTA, naar verwachting eind 2012, wil NEN een Europees draagvlak zoeken om een norm te ontwikkelen. De NTA dient dan als input voor de Europese norm.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..