Energiewedstrijd zorgcentra

Veertig miljoen euro energiebesparing. Dat ligt voor het oprapen voor de 1900 zorgcentra in Nederland. Duurzaamheidsorganisatie Urgenda becijfert dit na een besparingswedstrijd tussen vier tehuizen van de landelijke corporatie voor ouderenhuisvesting Habion. Bewustwording, gedragsverandering, afregeling van installaties en nachtregime voor cv, verlichting en luchtbehandeling is vaak al voldoende om vijftien procent energiebesparing te realiseren.
In het kader van de Dag van de Duurzaamheid – 10 oktober 2013 – nodigt Urgenda veertig zorghuizen uit om de komende negentig winterdagen de energiestrijd aan te gaan. Doel is om de lat nog iets hoger te leggen en twintig procent besparing te realiseren zonder comfortverlies. Tip voor deelnemers: grijp uw kans, bel de isolatiespecialist en laat de ongeïsoleerde appendages en energielekkende retourleidingen vakkundig aanpakken. Dat scheelt procenten in de eindscore. Technische Isolatie. Reken maar!

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..