Energiewedstrijd zorgcentra

Veertig miljoen euro energiebesparing. Dat ligt voor het oprapen voor de 1900 zorgcentra in Nederland. Duurzaamheidsorganisatie Urgenda becijfert dit na een besparingswedstrijd tussen vier tehuizen van de landelijke corporatie voor ouderenhuisvesting Habion. Bewustwording, gedragsverandering, afregeling van installaties en nachtregime voor cv, verlichting en luchtbehandeling is vaak al voldoende om vijftien procent energiebesparing te realiseren.
In het kader van de Dag van de Duurzaamheid – 10 oktober 2013 – nodigt Urgenda veertig zorghuizen uit om de komende negentig winterdagen de energiestrijd aan te gaan. Doel is om de lat nog iets hoger te leggen en twintig procent besparing te realiseren zonder comfortverlies. Tip voor deelnemers: grijp uw kans, bel de isolatiespecialist en laat de ongeïsoleerde appendages en energielekkende retourleidingen vakkundig aanpakken. Dat scheelt procenten in de eindscore. Technische Isolatie. Reken maar!

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld