Oplosmiddelvrije elastomeerlijm

Armaflex SF990 en Armaflex Ultima SF990 zijn de eerste oplosmiddelvrije lijmen voor elastomeer-isolatie. Gezien de langere verwerkingstijd worden ze bij voorkeur gebruikt in combinatie met zelfklevende isolatiematerialen.
Deze nieuwe dispersielijmen op waterbasis SF990 zijn reukloos en er komen bij het gebruik uiteraard geen schadelijke oplosmiddelen vrij. Anders dan klassieke contactlijmen zijn ze bovendien niet brand- en explosiegevaarlijk. Er gelden dus geen beperkingen voor het transport. De ééncomponentlijmen kunnen worden gebruikt voor bedrijfstemperaturen tussen -30°C en +100°C. De Armaflex SF990-lijm is geschikt voor het lijmen van alle Armacell-isolatiematerialen op basis van synthetisch rubber (met uitzondering van HT/Armaflex en Armaflex Ultima). De Armaflex Ultima SF990-lijm is speciaal ontwikkeld voor het verwerken van Armaflex Ultima en andere isolatiematerialen die gebaseerd zijn op Armaprene synthetisch rubber.
Vergeleken met contactlijmen is de verwerking van lijmen op waterbasis lastiger, bovendien kost het meer tijd. Daarom is bij gebruik van SF990-lijmen gestructureerde werkplanning van belang. Om de benodigde tijd binnen de perken te houden, adviseert Armacell zelfklevende Armaflex-slangen en -platen te gebruiken. Dit beperkt de natte verlijming tot de kopse kanten en vormdelen van complexere delen.
Naast de algemene Armaflex-verwerkingsrichtlijnen biedt Armacell voor het gebruik van de nieuwe Armaflex SF990-lijmen aanvullende verwerkingstips. Om goede resultaten te garanderen, mogen de nieuwe lijmen alleen worden gebruikt door gecertificeerde isolatiebedrijven. Daarom koppelt de producent aan de uitgifte van de nieuwe lijmen altijd een praktische instructie door de Technische Klantenservice.


 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..