Oplosmiddelvrije elastomeerlijm

Armaflex SF990 en Armaflex Ultima SF990 zijn de eerste oplosmiddelvrije lijmen voor elastomeer-isolatie. Gezien de langere verwerkingstijd worden ze bij voorkeur gebruikt in combinatie met zelfklevende isolatiematerialen.
Deze nieuwe dispersielijmen op waterbasis SF990 zijn reukloos en er komen bij het gebruik uiteraard geen schadelijke oplosmiddelen vrij. Anders dan klassieke contactlijmen zijn ze bovendien niet brand- en explosiegevaarlijk. Er gelden dus geen beperkingen voor het transport. De ééncomponentlijmen kunnen worden gebruikt voor bedrijfstemperaturen tussen -30°C en +100°C. De Armaflex SF990-lijm is geschikt voor het lijmen van alle Armacell-isolatiematerialen op basis van synthetisch rubber (met uitzondering van HT/Armaflex en Armaflex Ultima). De Armaflex Ultima SF990-lijm is speciaal ontwikkeld voor het verwerken van Armaflex Ultima en andere isolatiematerialen die gebaseerd zijn op Armaprene synthetisch rubber.
Vergeleken met contactlijmen is de verwerking van lijmen op waterbasis lastiger, bovendien kost het meer tijd. Daarom is bij gebruik van SF990-lijmen gestructureerde werkplanning van belang. Om de benodigde tijd binnen de perken te houden, adviseert Armacell zelfklevende Armaflex-slangen en -platen te gebruiken. Dit beperkt de natte verlijming tot de kopse kanten en vormdelen van complexere delen.
Naast de algemene Armaflex-verwerkingsrichtlijnen biedt Armacell voor het gebruik van de nieuwe Armaflex SF990-lijmen aanvullende verwerkingstips. Om goede resultaten te garanderen, mogen de nieuwe lijmen alleen worden gebruikt door gecertificeerde isolatiebedrijven. Daarom koppelt de producent aan de uitgifte van de nieuwe lijmen altijd een praktische instructie door de Technische Klantenservice.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld