Oplosmiddelvrije elastomeerlijm

Armaflex SF990 en Armaflex Ultima SF990 zijn de eerste oplosmiddelvrije lijmen voor elastomeer-isolatie. Gezien de langere verwerkingstijd worden ze bij voorkeur gebruikt in combinatie met zelfklevende isolatiematerialen.
Deze nieuwe dispersielijmen op waterbasis SF990 zijn reukloos en er komen bij het gebruik uiteraard geen schadelijke oplosmiddelen vrij. Anders dan klassieke contactlijmen zijn ze bovendien niet brand- en explosiegevaarlijk. Er gelden dus geen beperkingen voor het transport. De ééncomponentlijmen kunnen worden gebruikt voor bedrijfstemperaturen tussen -30°C en +100°C. De Armaflex SF990-lijm is geschikt voor het lijmen van alle Armacell-isolatiematerialen op basis van synthetisch rubber (met uitzondering van HT/Armaflex en Armaflex Ultima). De Armaflex Ultima SF990-lijm is speciaal ontwikkeld voor het verwerken van Armaflex Ultima en andere isolatiematerialen die gebaseerd zijn op Armaprene synthetisch rubber.
Vergeleken met contactlijmen is de verwerking van lijmen op waterbasis lastiger, bovendien kost het meer tijd. Daarom is bij gebruik van SF990-lijmen gestructureerde werkplanning van belang. Om de benodigde tijd binnen de perken te houden, adviseert Armacell zelfklevende Armaflex-slangen en -platen te gebruiken. Dit beperkt de natte verlijming tot de kopse kanten en vormdelen van complexere delen.
Naast de algemene Armaflex-verwerkingsrichtlijnen biedt Armacell voor het gebruik van de nieuwe Armaflex SF990-lijmen aanvullende verwerkingstips. Om goede resultaten te garanderen, mogen de nieuwe lijmen alleen worden gebruikt door gecertificeerde isolatiebedrijven. Daarom koppelt de producent aan de uitgifte van de nieuwe lijmen altijd een praktische instructie door de Technische Klantenservice.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..