Artsenbrief over na-isolatie

Gebruik van minerale wol en pur-schuim voor woningisolatie kan leiden tot long- en huidaanduidingen, omdat de toepassingsvoorschriften lang niet altijd worden nageleefd.
Dit schrijven acht longartsen en toxicologen 3 september 2013 in een brief aan minister Blok van Volkshuisvesting. Het NCRV-programma ‘Altijd Wat’ van 3 september 2013 (21:10, Nederland 2) gaat in op dit onderwerp. De artsen plaatsen vraagtekens bij de positieve effecten van grootschalige bouwkundige na-isolatie, waarbij – volgens de briefschrijvers – de toepassingsvoorschriften lang niet altijd worden nageleefd.
De aanleiding tot de brief is het Woonakkoord 2013, de discussie is gericht op de toegepaste isolatiematerialen. Bij verontachtzaming van de verwerkingsvoorschriften kan bij inademing van wolvezels longfibrose ontstaan, pur kan leiden tot klachten aan de bovenste luchtwegen, ogen en huid.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld