Leergang Brandscan NEN 6059

De Leergang Brandscan NEN 6059 start 1 oktober 2013 in Utrecht. NEN 6059 beoogt eenduidig, gestructureerd en transparant inzicht in de brandveiligheid van gebouwen. Het norminstituut verwacht binnen enkele maanden de herziene norm met bijbehorende software te publiceren.
Veel isolatiebedrijven zijn gespecialiseerd in brandveilige voorzieningen en inspecties daarvan. Dit betreft onder meer brandwerende leidingdoorvoeren, brandveilige bekleding van constructiedelen en toepassing van veilige isolatiematerialen. Technische isolatiematerialen zijn gecertificeerd volgens de Europese brandveiligheidsklassen. Klassering en toepassingsgebied hangen af van brandgedrag, rookontwikkeling en de afscheiding van brandende deeltjes.
Om correcte praktijktoepassing van norm en software te bevorderen, organiseert NEN de nieuwe leergang ‘NEN 6059: brandscan (nulmeting) en conditiemeting, van theorie naar praktijk’. De leergang start op 1 oktober 2013 in Utrecht.
De leergang bestaat uit drie modules:
- NEN 6059-1 en -2: Brandscan (nulmeting) en conditiemeting, de methodiek
- NEN 6059-1: Brandscan (nulmeting) en software in de praktijk
- NEN 6059-2: conditiemeting brandveiligheid bouwwerken
Informatie: NEN Brandscan.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..