Leergang Brandscan NEN 6059

De Leergang Brandscan NEN 6059 start 1 oktober 2013 in Utrecht. NEN 6059 beoogt eenduidig, gestructureerd en transparant inzicht in de brandveiligheid van gebouwen. Het norminstituut verwacht binnen enkele maanden de herziene norm met bijbehorende software te publiceren.
Veel isolatiebedrijven zijn gespecialiseerd in brandveilige voorzieningen en inspecties daarvan. Dit betreft onder meer brandwerende leidingdoorvoeren, brandveilige bekleding van constructiedelen en toepassing van veilige isolatiematerialen. Technische isolatiematerialen zijn gecertificeerd volgens de Europese brandveiligheidsklassen. Klassering en toepassingsgebied hangen af van brandgedrag, rookontwikkeling en de afscheiding van brandende deeltjes.
Om correcte praktijktoepassing van norm en software te bevorderen, organiseert NEN de nieuwe leergang ‘NEN 6059: brandscan (nulmeting) en conditiemeting, van theorie naar praktijk’. De leergang start op 1 oktober 2013 in Utrecht.
De leergang bestaat uit drie modules:
- NEN 6059-1 en -2: Brandscan (nulmeting) en conditiemeting, de methodiek
- NEN 6059-1: Brandscan (nulmeting) en software in de praktijk
- NEN 6059-2: conditiemeting brandveiligheid bouwwerken
Informatie: NEN Brandscan.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld