Isolatie in de klas

Geheimen van de isolatie. Dat is de spannende titel van het spreekbeurtpakket voor de basisschool.
Het is een uitgave van OTIB, het opleidingsfonds voor de installatiebranche. Dat betekent dat er niet alleen wordt gekeken naar technische isolatie maar ook naar bouwelementen. De rode draad in alle informatie, onderzoekjes en leuke proefjes is echter universele isolatietechniek. Het pakket haakt in op de belevingswereld van leerling en school om de jongeren zelf op zoek te laten gaan naar de geheimen van isolatie en de prachtige dingen die je er mee kunt doen. Zoals comfort creëren, energie besparen, een eigen thermosfles maken of zelfs friet warm houden en een heuse warme ijstaart bakken. Echt waar, in de oven.
Ontdek deze en andere techniekgeheimen bij OTIB. Het grootste gedeelte van de veertiendelige techniek-serie is kosteloos te bestellen of te downloaden. Bij TechniekTalentNu vindt u tevens informatie over andere lesmaterialen en acties om de belangstelling voor techniek te stimuleren.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..