Isolatie in de klas

Geheimen van de isolatie. Dat is de spannende titel van het spreekbeurtpakket voor de basisschool.
Het is een uitgave van OTIB, het opleidingsfonds voor de installatiebranche. Dat betekent dat er niet alleen wordt gekeken naar technische isolatie maar ook naar bouwelementen. De rode draad in alle informatie, onderzoekjes en leuke proefjes is echter universele isolatietechniek. Het pakket haakt in op de belevingswereld van leerling en school om de jongeren zelf op zoek te laten gaan naar de geheimen van isolatie en de prachtige dingen die je er mee kunt doen. Zoals comfort creëren, energie besparen, een eigen thermosfles maken of zelfs friet warm houden en een heuse warme ijstaart bakken. Echt waar, in de oven.
Ontdek deze en andere techniekgeheimen bij OTIB. Het grootste gedeelte van de veertiendelige techniek-serie is kosteloos te bestellen of te downloaden. Bij TechniekTalentNu vindt u tevens informatie over andere lesmaterialen en acties om de belangstelling voor techniek te stimuleren.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld