VIB verheugd over akkoord

De VIB heeft met waardering kennis genomen van het concept-energieakkoord. De Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Technisch Isolatiebedrijf te Nieuwegein is blij met energiebesparing als centrale pijler.
Daarmee is energie-efficiëntie in industrie, agro en utiliteit terecht hoog op de agenda gezet, naast energiebesparing in de gebouwde omgeving en transport/mobiliteit. De vereniging verwacht dat het akkoord energiebesparende maatregelen waaronder technische isolatie de maatschappelijk én politieke aandacht verlenen die nodig is om de Nederlandse en Europese doelstellingen te realiseren. De VIB benadrukt dat het grote potentieel aan energiebesparing en de korte terugverdientijden sterk bijdragen aan het doel: duurzame economische groei. De vereniging wijst naar de Europese Ecofys-studie, die het potentieel aan industriële energiebesparing door verbeterde isolatie op meer dan 620 PJ becijfert: zes maal de Nederlandse doelstelling voor 2020. Het Europese potentieel geeft een goede indicatie voor de Nederlandse mogelijkheden.
De VIB onderkent dat investeringen in kennis en opleiding in technische isolatie noodzakelijk zijn om de energiebesparing voortvarend en effectief aan te pakken. De Nederlandse isolatiesector loopt daarin internationaal voorop met het branchetechnisch instituut NCTI, norminstituut CINI en opleidingscentrum OOI. Veel opdrachtgevers maken gebruik van onafhankelijke NCTI-adviezen en energiescans. Om opdrachtgevers te verzekeren van optimale engineering en uitvoering investeren VIB-isolatiebedrijven structureel in training en opleiding.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld