VIB verheugd over akkoord

De VIB heeft met waardering kennis genomen van het concept-energieakkoord. De Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Technisch Isolatiebedrijf te Nieuwegein is blij met energiebesparing als centrale pijler.
Daarmee is energie-efficiëntie in industrie, agro en utiliteit terecht hoog op de agenda gezet, naast energiebesparing in de gebouwde omgeving en transport/mobiliteit. De vereniging verwacht dat het akkoord energiebesparende maatregelen waaronder technische isolatie de maatschappelijk én politieke aandacht verlenen die nodig is om de Nederlandse en Europese doelstellingen te realiseren. De VIB benadrukt dat het grote potentieel aan energiebesparing en de korte terugverdientijden sterk bijdragen aan het doel: duurzame economische groei. De vereniging wijst naar de Europese Ecofys-studie, die het potentieel aan industriële energiebesparing door verbeterde isolatie op meer dan 620 PJ becijfert: zes maal de Nederlandse doelstelling voor 2020. Het Europese potentieel geeft een goede indicatie voor de Nederlandse mogelijkheden.
De VIB onderkent dat investeringen in kennis en opleiding in technische isolatie noodzakelijk zijn om de energiebesparing voortvarend en effectief aan te pakken. De Nederlandse isolatiesector loopt daarin internationaal voorop met het branchetechnisch instituut NCTI, norminstituut CINI en opleidingscentrum OOI. Veel opdrachtgevers maken gebruik van onafhankelijke NCTI-adviezen en energiescans. Om opdrachtgevers te verzekeren van optimale engineering en uitvoering investeren VIB-isolatiebedrijven structureel in training en opleiding.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..