Armacell in Britse handen

Armacell komt in Britse handen. Eind april heeft investeringsmaatschappij Charterhouse Capital Partners, gevestigd in Londen, overeenstemming bereikt met de Bahreinse investeringsmaatschappij Investcorp. De Britten betalen ruim 500 miljoen euro voor Armacell.
Investcorp is begin 2013 gestart met het verkoopproces. Naast Charterhouse toonden meerdere private-equityfondsen belangstelling voor de producent van technische (isolatie)schuimen. Diverse onderhandelingen liepen stuk op – in de ogen van Investcorp – te lage biedingen, waarna Investcorp andere desinvesteringsmogelijkheden overwoog zoals behoud van het bedrijf in combinatie met een claim-emissie. Uiteindelijk is Charterhouse teruggekeerd aan de onderhandelingstafel, met de verhoogde bieding van ruim een half miljard.
Investcorp heeft Armacell in 2007 verworven van het Nederlandse Gilde, met investeringsfocus van ca. vijf jaar. In die periode is Armacells jaaromzet gegroeid tot ca. 430 miljoen euro, waarvan 60 procent buiten Europa. Het isolatieconcern heeft zich daarmee ontwikkeld tot toonaangevende wereldspeler. Er werken bijna 2500 mensen.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld