Armacell in Britse handen

Armacell komt in Britse handen. Eind april heeft investeringsmaatschappij Charterhouse Capital Partners, gevestigd in Londen, overeenstemming bereikt met de Bahreinse investeringsmaatschappij Investcorp. De Britten betalen ruim 500 miljoen euro voor Armacell.
Investcorp is begin 2013 gestart met het verkoopproces. Naast Charterhouse toonden meerdere private-equityfondsen belangstelling voor de producent van technische (isolatie)schuimen. Diverse onderhandelingen liepen stuk op – in de ogen van Investcorp – te lage biedingen, waarna Investcorp andere desinvesteringsmogelijkheden overwoog zoals behoud van het bedrijf in combinatie met een claim-emissie. Uiteindelijk is Charterhouse teruggekeerd aan de onderhandelingstafel, met de verhoogde bieding van ruim een half miljard.
Investcorp heeft Armacell in 2007 verworven van het Nederlandse Gilde, met investeringsfocus van ca. vijf jaar. In die periode is Armacells jaaromzet gegroeid tot ca. 430 miljoen euro, waarvan 60 procent buiten Europa. Het isolatieconcern heeft zich daarmee ontwikkeld tot toonaangevende wereldspeler. Er werken bijna 2500 mensen.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..