Asbestconferentie 31 okober 2013

SBO organiseert 31 oktober 2013 de Nationale Asbestconferentie. Het jaarlijkse congres vindt voor het eerst plaats in Postillion Hotel Bunnik. Rode draad is de nieuwe, aangescherpte asbestwetgeving en handhaving per 1 januari 2014. Met deze datum geeft de overheid handhavers en saneerders een half jaar extra de tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe, strenge regime.
De Nationale Asbestconferentie staat onder leiding van asbest-beleidsconsultant David van den Burg (Ambient). Onder de sprekers zien we Mark Geers (Landelijk projectleider Asbest Ministerie SZW), TNO-specialist Jan Tempelman en Tom Troquay, projectleider uitrol LAVS en SMART, Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Prof. dr. Lex Burdorf (Maatschappelijke Gezondheidszorg, Erasmus MC) opent de conferentie. Hij gaat in op de zin en onzin van asbestgerelateerde gezondheidsrisico’s en de relatie tussen wetgeving en feitelijke risico’s.
Namens de overheid zet Mark Geers de meerjarige sectoraanpak 2012-2015. Hij zal daarbij ingaan op het inspectiestandpunt ten aanzien van innovatie saneringsmethodes. Momenteel is bijvoorbeeld een discussie gaande over sponsstralen (sponge-jet).
Sponsstralen is een in Amerika ontwikkelde techniek waarbij het straalmiddel is opgesloten in een urethaan-spons. Bij inslag treedt het straalmiddel naar buiten. Bij weerkaatsing ontstaat een vacuüm, dat de losgemaakte partikels absorbeert in een ‘micro-containment’, zoals de fabrikant het met een gedeponeerde naam aanduidt.
Nadere info: Nationale Asbestconferentie.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..