Asbestconferentie 31 okober 2013

SBO organiseert 31 oktober 2013 de Nationale Asbestconferentie. Het jaarlijkse congres vindt voor het eerst plaats in Postillion Hotel Bunnik. Rode draad is de nieuwe, aangescherpte asbestwetgeving en handhaving per 1 januari 2014. Met deze datum geeft de overheid handhavers en saneerders een half jaar extra de tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe, strenge regime.
De Nationale Asbestconferentie staat onder leiding van asbest-beleidsconsultant David van den Burg (Ambient). Onder de sprekers zien we Mark Geers (Landelijk projectleider Asbest Ministerie SZW), TNO-specialist Jan Tempelman en Tom Troquay, projectleider uitrol LAVS en SMART, Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Prof. dr. Lex Burdorf (Maatschappelijke Gezondheidszorg, Erasmus MC) opent de conferentie. Hij gaat in op de zin en onzin van asbestgerelateerde gezondheidsrisico’s en de relatie tussen wetgeving en feitelijke risico’s.
Namens de overheid zet Mark Geers de meerjarige sectoraanpak 2012-2015. Hij zal daarbij ingaan op het inspectiestandpunt ten aanzien van innovatie saneringsmethodes. Momenteel is bijvoorbeeld een discussie gaande over sponsstralen (sponge-jet).
Sponsstralen is een in Amerika ontwikkelde techniek waarbij het straalmiddel is opgesloten in een urethaan-spons. Bij inslag treedt het straalmiddel naar buiten. Bij weerkaatsing ontstaat een vacuüm, dat de losgemaakte partikels absorbeert in een ‘micro-containment’, zoals de fabrikant het met een gedeponeerde naam aanduidt.
Nadere info: Nationale Asbestconferentie.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld