Isolatie in de klas

Bedrijfsambassadeurs gezocht, voor gastlessen techniek op middelbare scholen. Dé gelegenheid om jongeren te interesseren voor techniek, isolatie in de kijker te zetten en uw bedrijf op de harde schijf van jong talent te zetten.
TechniekTalent.nu nodigt u werkgevers in de techniek uit om medewerkers op te geven voor het succesvolle project Ambassadeurs van de Techniek. Ambassadeurs laten scholieren ervaren hoe breed en uitdagend de techniek is en zetten hun bedrijf in de schijnwerpers. De aanpak werkt: leerlingen en docenten geven de gastlessen een dikke acht. Het moeten natuurlijk enthousiaste medewerkers zijn, maar dat treft: in de isolatietechniek hebben we niet anders.
Jongeren die werken en leren in de techniek krijgen professionele training in communicatie- en presentatietechnieken om vervolgens in duo’s langs middelbare scholen in hun regio te gaan. Samen geven zij een interactieve voorlichting met filmpjes, een quiz en persoonlijke ervaringen. Doel is techniekkriebels bij leerlingen te veroorzaken. Deze lessen blijken positief bij te dragen aan de instroom in de technieksector en de technische profielen.
De Ambassadeurs zelf – er zijn er nu zo’n honderd actief – zijn enthousiast. Zij krijgen een certificaat, een vrijwilligers- en onkostenvergoeding, ze breiden hun netwerk uit en doen leerzame ervaringen op. Bovendien zijn ze door de ontwikkeling van hun presentatievaardigheden beter inzetbaar voor voorlichtingsactiviteiten van hun eigen bedrijf. Ambassadeurs kijken er met plezier op terug: “Ik heb geleerd om met vertrouwen voor een groep te staan en geleerd hoe je jongeren kunt motiveren” en “Ik vind het belangrijk dat meer jongeren voor techniek kiezen en daaraan helpt dit project mee.”
Werknemers tussen de 17 en 30 jaar die het leuk vinden om deze uitdaging aan te gaan zijn welkom, mits tijdens het schooljaar 2013-2014 beschikbaar voor vier dagdelen voorlichting op school en één voorlichting op een beurs? In september/oktober starten de trainingen (vier bijeenkomsten) voor de nieuwe lichting ambassadeurs. Er kunnen vijftig jongeren deelnemen.
Bekijk alle info bij Ambassadeurs van de Techniek, Een sfeerimpressie geeft een eerste indruk.
 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..