Isolatie in de klas

Bedrijfsambassadeurs gezocht, voor gastlessen techniek op middelbare scholen. Dé gelegenheid om jongeren te interesseren voor techniek, isolatie in de kijker te zetten en uw bedrijf op de harde schijf van jong talent te zetten.
TechniekTalent.nu nodigt u werkgevers in de techniek uit om medewerkers op te geven voor het succesvolle project Ambassadeurs van de Techniek. Ambassadeurs laten scholieren ervaren hoe breed en uitdagend de techniek is en zetten hun bedrijf in de schijnwerpers. De aanpak werkt: leerlingen en docenten geven de gastlessen een dikke acht. Het moeten natuurlijk enthousiaste medewerkers zijn, maar dat treft: in de isolatietechniek hebben we niet anders.
Jongeren die werken en leren in de techniek krijgen professionele training in communicatie- en presentatietechnieken om vervolgens in duo’s langs middelbare scholen in hun regio te gaan. Samen geven zij een interactieve voorlichting met filmpjes, een quiz en persoonlijke ervaringen. Doel is techniekkriebels bij leerlingen te veroorzaken. Deze lessen blijken positief bij te dragen aan de instroom in de technieksector en de technische profielen.
De Ambassadeurs zelf – er zijn er nu zo’n honderd actief – zijn enthousiast. Zij krijgen een certificaat, een vrijwilligers- en onkostenvergoeding, ze breiden hun netwerk uit en doen leerzame ervaringen op. Bovendien zijn ze door de ontwikkeling van hun presentatievaardigheden beter inzetbaar voor voorlichtingsactiviteiten van hun eigen bedrijf. Ambassadeurs kijken er met plezier op terug: “Ik heb geleerd om met vertrouwen voor een groep te staan en geleerd hoe je jongeren kunt motiveren” en “Ik vind het belangrijk dat meer jongeren voor techniek kiezen en daaraan helpt dit project mee.”
Werknemers tussen de 17 en 30 jaar die het leuk vinden om deze uitdaging aan te gaan zijn welkom, mits tijdens het schooljaar 2013-2014 beschikbaar voor vier dagdelen voorlichting op school en één voorlichting op een beurs? In september/oktober starten de trainingen (vier bijeenkomsten) voor de nieuwe lichting ambassadeurs. Er kunnen vijftig jongeren deelnemen.
Bekijk alle info bij Ambassadeurs van de Techniek, Een sfeerimpressie geeft een eerste indruk.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld