Isolatie in de klas

Bedrijfsambassadeurs gezocht, voor gastlessen techniek op middelbare scholen. Dé gelegenheid om jongeren te interesseren voor techniek, isolatie in de kijker te zetten en uw bedrijf op de harde schijf van jong talent te zetten.
TechniekTalent.nu nodigt u werkgevers in de techniek uit om medewerkers op te geven voor het succesvolle project Ambassadeurs van de Techniek. Ambassadeurs laten scholieren ervaren hoe breed en uitdagend de techniek is en zetten hun bedrijf in de schijnwerpers. De aanpak werkt: leerlingen en docenten geven de gastlessen een dikke acht. Het moeten natuurlijk enthousiaste medewerkers zijn, maar dat treft: in de isolatietechniek hebben we niet anders.
Jongeren die werken en leren in de techniek krijgen professionele training in communicatie- en presentatietechnieken om vervolgens in duo’s langs middelbare scholen in hun regio te gaan. Samen geven zij een interactieve voorlichting met filmpjes, een quiz en persoonlijke ervaringen. Doel is techniekkriebels bij leerlingen te veroorzaken. Deze lessen blijken positief bij te dragen aan de instroom in de technieksector en de technische profielen.
De Ambassadeurs zelf – er zijn er nu zo’n honderd actief – zijn enthousiast. Zij krijgen een certificaat, een vrijwilligers- en onkostenvergoeding, ze breiden hun netwerk uit en doen leerzame ervaringen op. Bovendien zijn ze door de ontwikkeling van hun presentatievaardigheden beter inzetbaar voor voorlichtingsactiviteiten van hun eigen bedrijf. Ambassadeurs kijken er met plezier op terug: “Ik heb geleerd om met vertrouwen voor een groep te staan en geleerd hoe je jongeren kunt motiveren” en “Ik vind het belangrijk dat meer jongeren voor techniek kiezen en daaraan helpt dit project mee.”
Werknemers tussen de 17 en 30 jaar die het leuk vinden om deze uitdaging aan te gaan zijn welkom, mits tijdens het schooljaar 2013-2014 beschikbaar voor vier dagdelen voorlichting op school en één voorlichting op een beurs? In september/oktober starten de trainingen (vier bijeenkomsten) voor de nieuwe lichting ambassadeurs. Er kunnen vijftig jongeren deelnemen.
Bekijk alle info bij Ambassadeurs van de Techniek, Een sfeerimpressie geeft een eerste indruk.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..