Giel Vaessen met pensioen

Giel Vaessen is na ruim 30 jaar Armacell met pensioen gegaan. Op 16 mei 2013 namen klanten, vertegenwoordigers van de brancheverenigingen en collega's in Tilburg feestelijke afscheid van Vaessen, laatstelijk Business Director Europe North. Om de continuïteit in het contact met klanten te waarborgen, had het bedrijf de opvolging van Vaessen al in een vroeg stadium geregeld: Klaus Peerenboom heeft sinds 2010 stapsgewijs de verantwoordelijkheid in deze centrale positie overgenomen.

Giel Vaessen en opvolger Klaus PeerenboomHet begrip “coryfee” is tegenwoordig aan inflatie onderhevig, maar voor Giel Vaessen, die decennia lang zijn stempel heeft gedrukt op de markt voor technische isolatiematerialen, mag deze titel met een gerust hart worden gebruikt. Voor veel zakenpartners was Giel Vaessen jarenlang het gezicht van Armacell. Hij kwam in 1982 bij het bedrijf, waar hij eerst de Benelux-markt en later de markten in de Scandinavische en Baltische landen opbouwde. Als Business Director Europe North werd hij in 2008 hoofdverantwoordelijk voor de Noord-Europese markt. Om de kwaliteit en veiligheid bij de verwerking van technische isolatiematerialen te verbeteren, voerde hij samen met zijn team het Armaflex-Systeem-Garantplan, eerst in Nederland in 2005, daarna ook in België en Duitsland. Als dank voor het vertrouwen in Armacell-producten en de jarenlange trouw van klanten zette hij in 2010 Armacell-Premium op, een exclusief bonusprogramma voor Armaflex-verwerkers. Zowel zakenpartners als collega's waardeerden Giel Vaessen om zijn buitengewone betrokkenheid, zijn onvermoeibare inzet en zijn vermogen tot enthousiasmeren. Op de foto Giel Vaessen en opvolger Klaus Peerenboom.

Giel Vaessen met het Armacell Benelux-team: Guy de Groof, Giel Vaessen, Remco Hiemstra en Rudi Beck.Ook zijn verdiensten voor de isolatiebranche zijn onbetwist. Zeer verbonden was Giel Vaessen met de Nederlandse branchevereniging VIB (Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf). „Giel is in staat geweest om als 110 % Armacell vertegenwoordiger in het belang van de branche zijn, internationale, kennis te delen. Giel heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding en de betrouwbaarheid van de markt. Maar bovenal was Giel een zeer aangenaam persoon om mee samen te werken“, prees Leo Veldhuis, voorzitter van de VIB tijdens het feest de betrokkenheid van zijn medestrijder.Op de foto Giel Vaessen met het Armacell Benelux-team: Guy de Groof (Sales Representative Benelux), Giel Vaessen, Remco Hiemstra (Sales Representative Nederland en Rudi Beck (Sales Manager Benelux).

Om aandacht te vragen voor het ecologische potentieel van duurzame isolatie-oplossingen in industriële installaties, richtte Giel Vaessen samen met andere vertegenwoordigers van leidende producenten van isolatiematerialen en isolatiebedrijven in 2009 een stichting zonder winstoogmerk op, de “European Industrial Insulation Foundation” (EiiF).

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..