Giel Vaessen met pensioen

Giel Vaessen is na ruim 30 jaar Armacell met pensioen gegaan. Op 16 mei 2013 namen klanten, vertegenwoordigers van de brancheverenigingen en collega's in Tilburg feestelijke afscheid van Vaessen, laatstelijk Business Director Europe North. Om de continuïteit in het contact met klanten te waarborgen, had het bedrijf de opvolging van Vaessen al in een vroeg stadium geregeld: Klaus Peerenboom heeft sinds 2010 stapsgewijs de verantwoordelijkheid in deze centrale positie overgenomen.

Giel Vaessen en opvolger Klaus PeerenboomHet begrip “coryfee” is tegenwoordig aan inflatie onderhevig, maar voor Giel Vaessen, die decennia lang zijn stempel heeft gedrukt op de markt voor technische isolatiematerialen, mag deze titel met een gerust hart worden gebruikt. Voor veel zakenpartners was Giel Vaessen jarenlang het gezicht van Armacell. Hij kwam in 1982 bij het bedrijf, waar hij eerst de Benelux-markt en later de markten in de Scandinavische en Baltische landen opbouwde. Als Business Director Europe North werd hij in 2008 hoofdverantwoordelijk voor de Noord-Europese markt. Om de kwaliteit en veiligheid bij de verwerking van technische isolatiematerialen te verbeteren, voerde hij samen met zijn team het Armaflex-Systeem-Garantplan, eerst in Nederland in 2005, daarna ook in België en Duitsland. Als dank voor het vertrouwen in Armacell-producten en de jarenlange trouw van klanten zette hij in 2010 Armacell-Premium op, een exclusief bonusprogramma voor Armaflex-verwerkers. Zowel zakenpartners als collega's waardeerden Giel Vaessen om zijn buitengewone betrokkenheid, zijn onvermoeibare inzet en zijn vermogen tot enthousiasmeren. Op de foto Giel Vaessen en opvolger Klaus Peerenboom.

Giel Vaessen met het Armacell Benelux-team: Guy de Groof, Giel Vaessen, Remco Hiemstra en Rudi Beck.Ook zijn verdiensten voor de isolatiebranche zijn onbetwist. Zeer verbonden was Giel Vaessen met de Nederlandse branchevereniging VIB (Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf). „Giel is in staat geweest om als 110 % Armacell vertegenwoordiger in het belang van de branche zijn, internationale, kennis te delen. Giel heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding en de betrouwbaarheid van de markt. Maar bovenal was Giel een zeer aangenaam persoon om mee samen te werken“, prees Leo Veldhuis, voorzitter van de VIB tijdens het feest de betrokkenheid van zijn medestrijder.Op de foto Giel Vaessen met het Armacell Benelux-team: Guy de Groof (Sales Representative Benelux), Giel Vaessen, Remco Hiemstra (Sales Representative Nederland en Rudi Beck (Sales Manager Benelux).

Om aandacht te vragen voor het ecologische potentieel van duurzame isolatie-oplossingen in industriële installaties, richtte Giel Vaessen samen met andere vertegenwoordigers van leidende producenten van isolatiematerialen en isolatiebedrijven in 2009 een stichting zonder winstoogmerk op, de “European Industrial Insulation Foundation” (EiiF).

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld