Giel Vaessen met pensioen

Giel Vaessen is na ruim 30 jaar Armacell met pensioen gegaan. Op 16 mei 2013 namen klanten, vertegenwoordigers van de brancheverenigingen en collega's in Tilburg feestelijke afscheid van Vaessen, laatstelijk Business Director Europe North. Om de continuïteit in het contact met klanten te waarborgen, had het bedrijf de opvolging van Vaessen al in een vroeg stadium geregeld: Klaus Peerenboom heeft sinds 2010 stapsgewijs de verantwoordelijkheid in deze centrale positie overgenomen.

Giel Vaessen en opvolger Klaus PeerenboomHet begrip “coryfee” is tegenwoordig aan inflatie onderhevig, maar voor Giel Vaessen, die decennia lang zijn stempel heeft gedrukt op de markt voor technische isolatiematerialen, mag deze titel met een gerust hart worden gebruikt. Voor veel zakenpartners was Giel Vaessen jarenlang het gezicht van Armacell. Hij kwam in 1982 bij het bedrijf, waar hij eerst de Benelux-markt en later de markten in de Scandinavische en Baltische landen opbouwde. Als Business Director Europe North werd hij in 2008 hoofdverantwoordelijk voor de Noord-Europese markt. Om de kwaliteit en veiligheid bij de verwerking van technische isolatiematerialen te verbeteren, voerde hij samen met zijn team het Armaflex-Systeem-Garantplan, eerst in Nederland in 2005, daarna ook in België en Duitsland. Als dank voor het vertrouwen in Armacell-producten en de jarenlange trouw van klanten zette hij in 2010 Armacell-Premium op, een exclusief bonusprogramma voor Armaflex-verwerkers. Zowel zakenpartners als collega's waardeerden Giel Vaessen om zijn buitengewone betrokkenheid, zijn onvermoeibare inzet en zijn vermogen tot enthousiasmeren. Op de foto Giel Vaessen en opvolger Klaus Peerenboom.

Giel Vaessen met het Armacell Benelux-team: Guy de Groof, Giel Vaessen, Remco Hiemstra en Rudi Beck.Ook zijn verdiensten voor de isolatiebranche zijn onbetwist. Zeer verbonden was Giel Vaessen met de Nederlandse branchevereniging VIB (Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf). „Giel is in staat geweest om als 110 % Armacell vertegenwoordiger in het belang van de branche zijn, internationale, kennis te delen. Giel heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding en de betrouwbaarheid van de markt. Maar bovenal was Giel een zeer aangenaam persoon om mee samen te werken“, prees Leo Veldhuis, voorzitter van de VIB tijdens het feest de betrokkenheid van zijn medestrijder.Op de foto Giel Vaessen met het Armacell Benelux-team: Guy de Groof (Sales Representative Benelux), Giel Vaessen, Remco Hiemstra (Sales Representative Nederland en Rudi Beck (Sales Manager Benelux).

Om aandacht te vragen voor het ecologische potentieel van duurzame isolatie-oplossingen in industriële installaties, richtte Giel Vaessen samen met andere vertegenwoordigers van leidende producenten van isolatiematerialen en isolatiebedrijven in 2009 een stichting zonder winstoogmerk op, de “European Industrial Insulation Foundation” (EiiF).

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..