Meebouwen aan opleiding Utiliteit

OOI bouwt samen met werkgevers het nieuwe lespakket IMU, voor monteurs in de utiliteit. IMU staat voor Isolatie Monteur Utiliteit. Het lespakket krijgt grote meerwaarde, als officiële branche-opleiding. Uiteraard keren belangrijke elementen als tekeninglezen en elastomeer-isolatie terug in het IMU-pakket.
OOI wil in nauwe samenwerking met isolatie-ondernemers inventariseren welke kennis en vaardigheden in IMU worden opgenomen, wat de optimale opleidingsduur is en wel examen het best de resultaten weergeeft aan het einde van de opleiding. Ook zal worden gesproken over een praktijkgericht ‘instapsysteem’, waarbij werknemers en desgewenst ook werkgevers modulaire delen kunnen volgen. Naast OOI-specialisten en isolatie-ondernemers is certificatie-instelling DNV uitgenodigd om mee te denken, zodat toetsbare kwaliteit van meet af aan in IMU is ingebakken.
Dit is dé kans om over de nieuwe opleiding mee te praten. Op 2 juli 2013 om 17.30 uur belegt OOI een bijeenkomst voor isolatie-ondernemers in Groningen. Op 4 juli 2013 om 15.00 uur zijn de ondernemers welkom in Spijkenisse. Op het programma staat naast de IMU ook de succesvolle industrie-opleiding IMI en de beroepsopleidende leerweg BOL. In Groningen wordt tevens een inleiding gegeven over Energy Valley en Energy College, twee samenhangende duurzaamheidsinitiatieven waarmee Groningen zich manifesteert als internationaal kenniscentrum. Meer info bij OOI.

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld