Meebouwen aan opleiding Utiliteit

OOI bouwt samen met werkgevers het nieuwe lespakket IMU, voor monteurs in de utiliteit. IMU staat voor Isolatie Monteur Utiliteit. Het lespakket krijgt grote meerwaarde, als officiële branche-opleiding. Uiteraard keren belangrijke elementen als tekeninglezen en elastomeer-isolatie terug in het IMU-pakket.
OOI wil in nauwe samenwerking met isolatie-ondernemers inventariseren welke kennis en vaardigheden in IMU worden opgenomen, wat de optimale opleidingsduur is en wel examen het best de resultaten weergeeft aan het einde van de opleiding. Ook zal worden gesproken over een praktijkgericht ‘instapsysteem’, waarbij werknemers en desgewenst ook werkgevers modulaire delen kunnen volgen. Naast OOI-specialisten en isolatie-ondernemers is certificatie-instelling DNV uitgenodigd om mee te denken, zodat toetsbare kwaliteit van meet af aan in IMU is ingebakken.
Dit is dé kans om over de nieuwe opleiding mee te praten. Op 2 juli 2013 om 17.30 uur belegt OOI een bijeenkomst voor isolatie-ondernemers in Groningen. Op 4 juli 2013 om 15.00 uur zijn de ondernemers welkom in Spijkenisse. Op het programma staat naast de IMU ook de succesvolle industrie-opleiding IMI en de beroepsopleidende leerweg BOL. In Groningen wordt tevens een inleiding gegeven over Energy Valley en Energy College, twee samenhangende duurzaamheidsinitiatieven waarmee Groningen zich manifesteert als internationaal kenniscentrum. Meer info bij OOI.

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..