Asbest in de industrie

Op 25 juni vindt de conferentie 'Asbest in de Industrie' plaats. Per 1 juli 2013 geldt nieuwe, strengere wetgeving voor asbestsanering. De conferentie wordt gehouden in Ridderkerk en wordt georganiseerd door het Institute for International Research IIR. Themapartners zijn onder anderen DIWCM (Dutch Institute World Class Maintenance) en Bilfinger Industrial Services. Laatstgenoemde onderneming behandelt de nieuwe saneringstechniek sponsstralen.
Het programma richt zich volledig op de industriële praktijk. Asbestsanering is zeer actueel. Enerzijds is de wet- en regelgeving is verscherpt en zijn sancties verzwaard, anderzijds is zeventig procent van het asbest te vinden in onderhoudsintensieve industriële installaties en plants uit de vijftiger en zestiger jaren.
Speerpunten van het programma zijn onder meer:
- impact van nieuwe grenswaarden, risicobeoordelingen en eindcontroles vanaf 1 juli 2013
- snel en duurzaam saneren met de nieuwe gevalideerde technieken
- Asbestinventarisatie conform SC 540 en risicobeoordelingen NEN 2991
- Praktijkcases
- Wet- en regelgeving en praktische sanering binnen de kaders van de wet
Het dagprogramma is verdeeld in segmenten met inleidingen in de categorieën
- Normen, wet- en regelgeving in het industriële bedrijf
- Toezicht en handhaving
- Sanering in de praktijk
Daarnaast omvat het programma een vijftal thematafels die onder deskundig voorzitterschap inzoomen op specifieke en actuele asbestzaken uit de industriële praktijk.
Nadere info en mogelijkheden op de website van IIR.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld