Asbest in de industrie

Op 25 juni vindt de conferentie 'Asbest in de Industrie' plaats. Per 1 juli 2013 geldt nieuwe, strengere wetgeving voor asbestsanering. De conferentie wordt gehouden in Ridderkerk en wordt georganiseerd door het Institute for International Research IIR. Themapartners zijn onder anderen DIWCM (Dutch Institute World Class Maintenance) en Bilfinger Industrial Services. Laatstgenoemde onderneming behandelt de nieuwe saneringstechniek sponsstralen.
Het programma richt zich volledig op de industriële praktijk. Asbestsanering is zeer actueel. Enerzijds is de wet- en regelgeving is verscherpt en zijn sancties verzwaard, anderzijds is zeventig procent van het asbest te vinden in onderhoudsintensieve industriële installaties en plants uit de vijftiger en zestiger jaren.
Speerpunten van het programma zijn onder meer:
- impact van nieuwe grenswaarden, risicobeoordelingen en eindcontroles vanaf 1 juli 2013
- snel en duurzaam saneren met de nieuwe gevalideerde technieken
- Asbestinventarisatie conform SC 540 en risicobeoordelingen NEN 2991
- Praktijkcases
- Wet- en regelgeving en praktische sanering binnen de kaders van de wet
Het dagprogramma is verdeeld in segmenten met inleidingen in de categorieën
- Normen, wet- en regelgeving in het industriële bedrijf
- Toezicht en handhaving
- Sanering in de praktijk
Daarnaast omvat het programma een vijftal thematafels die onder deskundig voorzitterschap inzoomen op specifieke en actuele asbestzaken uit de industriële praktijk.
Nadere info en mogelijkheden op de website van IIR.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..