National Resilience and Recovery Plans (NRRP's) isolatieprojecten

National Resilience and Recovery Plans (NRRP's) isolatieprojecten

National Resilience and Recovery Plans (NRRP's) isolatieprojecten VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

De Europese Unie zal 672,5 miljard euro aan leningen en subsidies beschikbaar stellen om hervormingen en investeringen van de lidstaten te ondersteunen. Het doel is om de economische en sociale gevolgen van de coronaviruspandemie te verzachten en de Europese economieën en samenlevingen duurzamer, veerkrachtiger en beter voorbereid te maken op de uitdagingen en kansen van de groene en digitale transities.

De Nationale Verenigingen binnen FESI, waaronder ook VIB, maken deel uit van het proces van het opbouwen van nationale teams van lidstaten. Met deze nationale taskforces wordt het idee om met geld uit de Nationale Resilience and Recovery Plans (NRRP's) isolatieprojecten te financieren voorgelegd aan nationale overheden.

Iedereen is zich bewust van de mogelijkheden om energieverspilling te verminderen door meer of zelfs betere isolatie. Er zijn tools en documenten ontwikkeld om dit te onderstrepen, ook bij de media en lokale politici. Maar het doel om in de industrie minimale energieclassificaties op te vragen, zoals in de bouw, is niet gemakkelijk en snel te bereiken.

Eigenlijk zien we een nieuwe kans om een ​​volgende stap in dit verhaal te ontwikkelen: de herstel- en veerkrachtfaciliteit van de EU. (zie details in bijgevoegde kopie van pagina 8 van onze nieuwsbrief van november).

Op 18 november werden geïnteresseerde managers van verschillende lokale en internationale bedrijven uitgenodigd door EiiF om deze mogelijkheid te bespreken. Natuurlijk nam ook FESI, als vertegenwoordiger van de nationale verenigingen van aannemers, deel en stemde in met deze grote kans voor ons bedrijf, gegeven door het EU-programma. Uit deze workshop werden kleine teams samengesteld van deelnemers die actief waren in de interessante EU-landen.

Meer over het nationale energie- en klimaatplan: link

Briefing en algemene informatie vanuit FESI: link

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Actueel.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.