Europese Beroepenwedstrijd Isolatie

FESI organiseert van 20-21 september 2023 de Europese beroepenwedstrijd voor isolatiemonteurs. Een evenement waar jonge isoleerders in Europees verband het tegen elkaar kunnen opnemen. De wedstrijdteams per land bestaan uit twee kandidaten die voor zowel isolatiewerk als de ommanteling diverse opdrachten moeten vervullen. Een deskundige jury bestaande uit representanten van de landen die zijn aangesloten bij FESI beoordeelt de resultaten.
Het evenement vindt plaats in Feuchtwangen - Duitsland.

Nederlands voorrondes

Na twee spannende dagen bij de Nationale Beroepenwedstrijd Isolatie bij OOI zijn de volgende stappen richting de Internationale Beroepenwedstrijd in Feuchtwangen (Duitsland) gezet.
Vier deelnemers zijn gestart met een opdracht om verschillende vormen met elastomeer te maken. Vervolgens lag de volgende uitdaging klaar: verschillende vormstukken maken en opzetten met minerale wol. Hierna volgt als afsluiting de verwerking van cellulair glas. Altijd een lastig werkje, maar met de vakkennis en expertise van de deelnemers voor hen ‘a piece of cake’!De jury had de moeilijke taak om een oordeel te geven, alle deelnemers zijn stuk voor stuk toppers gebleken en hebben zich gedurende twee dagen fantastisch ingezet. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor Ryan Doesburg (Doesburg Isolatie B.V.) en Joey Jansen (Isolatiebedrijf H.J. Crombach B.V.). Op naar de voorbereidingen voor de Internationale Beroepenwedstrijd in Feuchtwangen. Vanuit het OOI wordt training en ondersteuning geboden om Ryan en Joey klaar te stomen voor de Internationale Beroepenwedstrijd in Feuchtwangen. Deelnemen is belangrijker dan winnen, maar hoe geweldig zou het zijn wanneer één van onze deelnemers als winnaar uit de bus zou komen en de Nederlandse isolatiebranche daarmee internationaal op de kaart zou zetten!Ryan en Joey, gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Rick en Bram, jullie ook bedankt voor je deelname en inzet. Alle deelnemers ontvingen bij afronding een prachtig boeket, de winnaars een passend aandenken aan de geleverde prestatie. Al met al kijken we terug op twee mooie en leerzame dagen.
Wij als OOI & VIB zijn blij met dit nieuwe getalenteerde potentieel en de door hen gemaakte keuze voor het isolatievak! Who’s next?

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.