Algemene Ledenvergadering VIB 13-10-2021

Algemene Ledenvergadering VIB 13-10-2021 - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

De Algemene Ledenvergadering van VIB avond plaats op 13 oktober tijdens de beurs Industrial Heat & power 2021. Deze beurs is al enige jaren de gastheer voor het isolatiedeel van de bedrijven die zich bezighouden met de energietransitie. Na een lange periode van online vergaderen konden de leden elkaar eindelijk weer ontmoeten de Brabanthallen in Den Bosch.

De vergadering bood de leden een uitgebreid inzicht in de huidige ontwikkelingen van ISSO64, de CAO, het Europese platform FESI met de beroepenwedstrijden. Voor 2022 werd het budget geaccordeerd.
Voorzitter Hans Koole gaf aan dat zijn bestuursperiode in 2022 zal eindigen. De sector zal komende maanden mensen benaderen voor opvolging.
Hylke Warners - directeur van Stichting OOI en Renate van Maaren - manager NCTI, presenteerden hun plannen binnen de samenwerking met VIB komende periode.

Presentatie: 9 misvattingen over effectivteit door André van Berkel

Presentatie: 9 misvattingen over effectivteit door André van Berkel - VIB Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf

Andre van Berkel is contract manager bij SPIE. Zijn achtgrond is bouwkunde en stedebouw.
Naast zijn werk bij SPIE geeft André ook trainingen bij de VOMI academie en maakt hij deel uit van de Commissie Optimalisatie.

De reden dat wij hem hebben gevraagd is dat er een bijzonder toegankelijke infographic is gemaakt over efficiencyverliezen die kunnen optreden als je gaat schuiven met mensen en middelen.

Tijdens alle projecten waarin hij heeft gewerkt werd hij vaak geconfronteerd met inefficiency- en productiviteitsverlies. Die waren het gevolg van wijzigingen bij de inzet van mensen en middelen. Dat inspireerde hem om onderzoek te doen om deze verliezen te kunnen kwantificeren. Dat lijkt goed gelukt als je zijn boek leest: Handboek voor projectbeheersing en voor installatietechnische werken in de bouw.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.