Kampioenschappen: prima prestatie Carlo de Smet

Nederlands isolatiekampioen Carlo de Smet heeft een uitstekende prestatie neergezet op de Europese kampioenschappen in Berlijn. Bijzonder goed zelfs, meldt de OOI-delegatie. Op de eerste wedstrijddag –de dag van de isolatiematerialen- kwam Carlo de Smet in conflict met de klok. Minerale wol, geschuimd glas en PUR zaten keurig op de dummie, maar het elastomeer was nog niet geheel gereed toen de bel ging. Dat kostte helaas punten, die de Nederlandse deelnemer de volgende dag goeddeels terugpakte met zijn uitstekende plaatwerk.
De Duitse deelnemer Artur Stabel (tweede van rechts op de groepsfoto) heeft met voorsprong de Europese titel veroverd. Hij zat tegen niveau ‘tien’ aan en manoevreerde zich dankzij zijn prestaties al snel in de favoriete positie. Ook de nummers twee en drie, de Pool Szymon Pikul (tweede van links), en de Deen Frederik Moller Mauge (geheel rechts) leverden voortreffelijk werk af.
De organisatie heeft overeenkomstig de afspraken binnen FESI uitsluitend de podiumplaatsen bekend gemaakt en de overige acht deelnemers niet in rangorde geplaatst. Wel is duidelijk dat Nederland in de hogere regionen meespeelt.
 

Om bij voorbaat alle discussie rond de uitslagen de kop in te drukken, is dit jaar voor het eerst een extra waarborg in de jurering ingebouwd. Na inlevering van de puntenlijsten van alle juryleden –één uit elk land- nodigt de jury twee willekeurige landen uit voor een hercontrole. Dit jaar waren dat Zwitserland en Nederland, vertegenwoordigd door OOI-leermeester Martin Witter.
De volgende Europese kampioenswedstrijden worden waarschijnlijk najaar 2014 gehouden, mogelijk in Helsinki.
 

 

 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..