Kampioenschappen: prima prestatie Carlo de Smet

Nederlands isolatiekampioen Carlo de Smet heeft een uitstekende prestatie neergezet op de Europese kampioenschappen in Berlijn. Bijzonder goed zelfs, meldt de OOI-delegatie. Op de eerste wedstrijddag –de dag van de isolatiematerialen- kwam Carlo de Smet in conflict met de klok. Minerale wol, geschuimd glas en PUR zaten keurig op de dummie, maar het elastomeer was nog niet geheel gereed toen de bel ging. Dat kostte helaas punten, die de Nederlandse deelnemer de volgende dag goeddeels terugpakte met zijn uitstekende plaatwerk.
De Duitse deelnemer Artur Stabel (tweede van rechts op de groepsfoto) heeft met voorsprong de Europese titel veroverd. Hij zat tegen niveau ‘tien’ aan en manoevreerde zich dankzij zijn prestaties al snel in de favoriete positie. Ook de nummers twee en drie, de Pool Szymon Pikul (tweede van links), en de Deen Frederik Moller Mauge (geheel rechts) leverden voortreffelijk werk af.
De organisatie heeft overeenkomstig de afspraken binnen FESI uitsluitend de podiumplaatsen bekend gemaakt en de overige acht deelnemers niet in rangorde geplaatst. Wel is duidelijk dat Nederland in de hogere regionen meespeelt.
 

Om bij voorbaat alle discussie rond de uitslagen de kop in te drukken, is dit jaar voor het eerst een extra waarborg in de jurering ingebouwd. Na inlevering van de puntenlijsten van alle juryleden –één uit elk land- nodigt de jury twee willekeurige landen uit voor een hercontrole. Dit jaar waren dat Zwitserland en Nederland, vertegenwoordigd door OOI-leermeester Martin Witter.
De volgende Europese kampioenswedstrijden worden waarschijnlijk najaar 2014 gehouden, mogelijk in Helsinki.
 

 

 

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld