(Isolatie)Technologiedag op 1 november

Een vol en informatief programma met workshops waarin de bezoeker alles komt te weten over onder andere het gebruik van de IR-camera, drones en energy quick scans. Dat wordt de invulling van de Algemene Ledenvergadering van de VIB en de daaraan gekoppelde Technologiedag met het thema 'Technische Isolatie, reken maar!' op 1 november a.s. in Het Huis van de Isolatie Intechnium in Woerden.

De brancheorganisatie van de thermische isolatiesector VIB, opleidingsplatform OOI, standaardisatie-instituut CINI en kennisinstituut NCTI treden op 1 november gezamenlijk op tijdens de Dag van de (Isolatie)Techniek. 's Morgens trapt de VIB in Woerden af met een algemene ledenvergadering, maar in de middag hebben de vier organisaties een interessant programma weten samen te stellen voor zowel de isolatiespecialist als opdrachtgevers met een binnen- en een buitencomponent.

Informatiemarkt
Tussen de programma-onderdelen door is het mogelijk de informatiemarkt te bezoeken waarin de toeleveranciers aan de isolatiesector acte de présence geven. De deelname van Multifoil, Save Blade en Armacell zijn al bevestigd, en de organisatie is nog met een aantal partijen in gesprek.

Hou voor meer informatie deze website in de gaten.

Het programma van 1 november
10:30 - 12:30 uur Algemene Ledenvergadering VIB (alleen leden)

12:30 - 13:30 uur Lunch

13:30 - 17:00 uur Diverse workshops:
- Toepassing drone camera in de praktijk
- Gebruik IR-camera
- Tracing en besturing
- Plaatsnijden
- Opleiding en training
- 3D inscannen

17:00 - 18:00 uur Afsluitende netwerkborrel

 

 

Nieuws

IEX 2018: 3.442 bezoekers

De isolatievakbeurs IEX (16 en 17 mei 2018) in Keulen sloot de manifestatie af met 3.442 bezoekers.
 

Nederland vierde op Beroepenwedstrijd Isolatie

Nederland is vierde geworden op de Europese Beroepenwedstrijd Isolatie die tijdens de gisteren afgesloten vakbeurs IEX in Keulen wer..
 

IEA ziet opleving petrochemie

De wereldwijde vraag naar olie zal de komende jaren sterk toenemen. In een rapport over de nabije toekomst van de oliemarkt waarschu..
 

3.400 boerderijeigenaren verwijderen asbest

Ruim 3.400 actieve en voormalige agrarische ondernemers en particulieren in het buitengebied saneerden in de periode van 2013 tot en..
 

Congres Koudemiddelen 13 juni Ede

Op 13 juni 2017 vindt bij Aeres Tech in Ede het congres 'Koudemiddelen, the next step' plaats.
 

Bilfinger verhuist naar Waalhaven R'dam

Bilfinger Industrial Services Nederland verhuist juli 2018 het hoofdkantoor van Zwartewaal naar een kantoor met ruim 3.200 m² k..
 

Nieuwe, ruimere jas voor Franssen Isolatie

Isolatie- en steigerbouwbedrijf Franssen Groep verhuist komende zomer van Druten naar Boven-Leeuwen. Het bedrijf met tachtig persone..
 

OOI-website online met Certificaat Register

De website van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatiebranche (OOI) is recentelijk volledig vernieuwd. Een heldere st..
 

Herziene norm voor sprinklerinstallaties

NEN heeft in samenwerking met het deskundigenpanel VBB-systemen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de ..
 

EiiF plant dit jaar drie TIPCHECK-opleidingen

De Europese brancheorganisatie European Industrial Insulation Foundation (EiiF) heeft de data bekendgemaakt voor zijn TIPCHECK-oplei..
 

Praktijkdagen Veilig Werken 2018 - monteurs

Op zeven plaatsen in Nederland worden de komende tijd Praktijkdagen Veilig Werken voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden in de ..
 

Praktijkdagen Veilig Werken 2018 - middenkader

De Praktijkdagen Veilig Werken voor middenkader en management worden binnenkort op een aantal plaatsen in het land weer gegeven. De ..
 

Helbers naar JP Isolatie

Whitney Helbers is per 1 december 2017 in dienst getreden als commercieel manager bij JP Isolatie in Maasdijk.
 

Met MABI naar Metavak 2017

Op 31 oktober, 1 & 2 november 2017 vindt alweer de 13e editie van Metavak in Evenementenhal Gorinchem plaats. MABI nodigt het is..
 

Instructie voor nieuwe berekening warmteverlies

In oktober en november 2017 organiseert ISSO in Eindhoven, Drachten en Bunnik drie instructiebijeenkomsten over het maken van een wa..
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd

CEN heeft normontwerp prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd. Deze norm is de eerste in een reeks normen voor gehaltebepaling van gevaa..
 

Isolatie vacuümbuiscollector tot 200 °C.

Armaflex DuoSolar 220 is geschikt voor bedrijfstemperaturen tot 200 °C. Daarmee laat Armacell als eerste de 150 gradengrens acht..
 

Isolatie Magazine

Technische Dag

Bedrijf in beeld